Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

30 Kasım 2010 Salı

Şaşırtan benzerlik, kahreden kader



Fenerbahçe taraftarı, ikisini de çok sevmişti..

İkisi de formasının hakkını veriyordu.

19 Ekim 1985 tarihinde oynanan ve Fenerbahçe'nin, 1984 Avrupa Şampiyonu Fransa'nın şampiyon takımı Bordeaux'u deplasmanda 3-2 mağlup ettiği maçın kahramanlarından olan "Yaydaki kelebek" Hüseyin Çakıroğlu, nam-ı diğer "Paşa Hüseyin" 1957 yılunda Gaziantep'te doğdu.

1984 yılında transfer olduğu Fenerbahçe'de 2 sezon futbol oynadı, 78 maçta 24 gol attı. Kıvrak bilekleri, uzaktan attığı sert şutlar, saha içerisinde ve saha dışındaki efendiliğinde taviz vermeyen durumları, centilmenliği ve savaşçı futbolu ile Fenerbahçe taraftarının en çok sevdiği futbolcuların belki de başında geliyordu Paşa Hüseyin..

Diğeri, 1986 yılında Adanaspor'dan Fenerbahçe'ye transfer olan, saha içerisinde formasının hakkını veren, fuleli koşularının yanısıra uzaktan bazuka gibi kaleyi bulan şutları, ceza sahası içerisinde sert kafa şutlarıyla tanınan, yine Fenerbahçe'nin çok kötü bir sezon geçirdiği 1987-88 sezonunda Ali Sami Yen Stadı'nda Galatasaray'a kafa ile attığı gol ile Fenerbahçe'nin maçı 1-0 kazanmasına neden olan, Fenerbahçe'nin çok kötü giden sezonunda ayakta kalan 1-2 futbolcusundan olan Kayhan Kaynak..

Her ikisi de çok sevildi Fenerbahçe camiasında..

Ama her ikisi de çok genç yaşta hayata gözlerini yumdu..

Her iki futbolcunun çok garip bir şekilde Fenerbahçe tarihinde yeralması da bir başka ilginç nokta..

Fenerbahçe, 30 Kasım 1985 tarihinde Fenerbahçe Stadı'nda Ankaragücü'nü 1-0 mağlup ederken golünü Hüseyin Çakıroğlu (Dk.82) atmış.



Bir sonraki sezon aynı günde, yani 30 Kasım 1986 tarihinde ise Fenerbahçe bu defa Ankaragücü'nü deplasmanda 1-0 mağlup ederken golünü Kayhan Kaynak (Dk.75) atmış.



Tesadüfün de böylesi..

Her iki maçta da Fenerbahçe'nin tek golünü atan her iki futbolcu da Fenerbahçe formasına doyamadan, taraftarlar onlara doyamadan hayattan ayrıldılar..

Hüseyin Çakıroğlu, 26 Ekim 1986 tarihinde yakalandığı kanser hastalığından kurtulamayıp 29 yaşında vefat ederken, Kayhan Kaynak ise 04 Ocak 1994 tarihinde Adana'da, Adanaspor ile antrenman yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu 34 yaşında vefat etti..

Bugün 30 Kasım..

Her iki futbolcunun da Ankaragücü'ne birer yıl arayla gol atıp Fenerbahçe'ye maç kazandırmalarının yıl dönümü..

Unutmadık seni Paşa Hüseyin..

Unutmadık seni Bombacı Kayhan..

Ruhunuz şad olsun, mekanınız cennet..

2 yorum:

  1. Kayhan Kaynak'ın da mutlaka bi hikayesi var. Ama ben Hüseyin Çakıroğlu'nun hikayesini bloglarda görmüş üzülerek okumuştum.
    Ruhları şad olsun...

    YanıtlaSil