Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Kasım 2010 Cumartesi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi: 0 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 14.hafta maçı)



Fenerbaçhe, ligin 14.haftasında, "belalısı" İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni lig tarihinde "ilk defa" Olimpiyat Stadı'nda mağlup ederken, son haftalarda gözle görülür yükselişinin bir benzerini sergiledi saha içerisinde..

Maçın hemen başında Volkan Demirel'in çok kritik 2 kurtarışının hemen ardından, Mamadou Niang ile yakalanıp değerlendirelemeyen 2 net pozisyon, Fenerbahçe'nin bu maçı ne kadar da fazla istediğinin kanıtıydı.

Orta sahasında 2 haftadır forma şansı bulan Gökay Iravul, oyunun hücum yönü konusunda sanki yıllardır bu takımda forma giyiyormuşçasına doğru işleri yapmasının yanısıra, ikili mücadelelerde korkmayan, oyunu kanatlara yayan, topu sürekli ileri taşıyan ve savunma konusunda da fiziki yetersizliğine rağmen futbolun doğrularını yerine getirmesinin avantajıyla yakaladığı ivme, umuyoruz ki sonraki haftalar için Fenerbahçe açısından kazanç olacaktır.

Baroni'nin haftalar sonra ilk defa bu kadar iyi gününde olması da Fenerbahçe açısından avantajdı. Zira golden önce orta sahada yaptığı pres ve topu takip etmesi, rakibi hataya zorlaması, Baroni'de alışkın olmadığımız ama güzel görüntülerdi.

Savunmada Yobo'nun kusursuz oyunu, Bekir'in son derece yerinde müdahaleleri, özellikle rakibin ikinci yarının sonlarına doğru çift forvete dönmesinden sonraki hamleleri ne kadar yerindeyse, bir o kadar da özellikle Caner'in kademesine girmesi bir çok pozisyonda tehlikeli pozisyonları bertaraf etti.

Fenerbahçe'de gecenin belki de alkışı en fazla hakeden ikilisi, Gökhan Gönül ile Mehmet Topuz'un son derece uyumlu futbollarıydı. Orta sahaya gelip rakibe baskı yapan Mehmet Topuz, Alex'in oyunda olmadığı anlarda Fenerbahçe'yi oyunda tutan tek isimdi. Aynı şekilde Gökhan Gönül'ün sağ kanadı adeta otobana çevirmesi, son haftalardaki üstün formuna daha fazla katkı sağlamasına neden oldu.

Mamadou Niang'ın maçın hemen başlarında kaçırdığı mutlak gollük pozisyon sonrası bir türlü kendini toparlayamaması, sakatlık geçirdikten sonra ise bir gözü kulübede oynaması, alışkın olduğumuz Niang'tan oldukça farklı bir performans izlettirdi bizlere. Nitekim bu düşünce içerisindeki Niang, penaltı atışından da faydalanamadı.

Hakem Halis Özkâhya'ya gelince;

Maçın kopma noktalarında yaptığı fahiş hatalar, Halis Özkahya'nın hiç te değişmediğini kanıtıydı.

Alex'in kart gördüğü pozisyondaki yorumu doğru ancak kartın rengi yanlıştı, ayrıca Gökhan Gönül'e sağ kanatta defans arkasına sarktığı anda Ekrem'in yaptığı hareket sarı kartlıkken, sarı kartı olan Ekrem'e faul dahi çalmazken, yine Alex'e ceza sahası içerisindeki yan topta yapılan hareket net penaltıydı. Bu pozisyonda penaltıyı vermeyen Halis Özkahya, Dia'nın pozisyonunda ise çok ucuz bir penaltı kararı verdi. Yine Efe'nin sarı kartı varken önce Alex'e, sonra Yobo'ya peşpeşe yaptığı iki net faulü kartsız geçirmesi, maçın hakimiyetini elinden kaçırdığının kanıtıydı. Nitekim Abdullah Avcı da Efe'nin bu hareketlerinin farkına varmış olmalı ki apar topar oyuncusunu kenara aldı.

Fenerbahçe, ligin ilk yarısında kalan 4 maçı içerisindeki en zor maçını kazasız atlatırken, defansta yaşadığı problemler bu maçta da görüldü. Özellikle sol kanatta..

Takım kadroları:

STAT: Olimpiyat
HAKEMLER: Halis Özkahya, Erdinç Sezertam, Serkan Akarca

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Hasagiç, Ekrem, Serhat (Ali dk. 87 ), Mahmut, Zeki (İskender dk. 74), Gökhan Süzen, Holmen, Cihan, Efe (Tevfik dk. 57), İbrahim Akın, Tum

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Bekir, Caner, Mehmet Topuz , Christian, Gökay, Stoch (Selçuk dk. 71), Alex (Dia dk. 71), Niang (Semih dk. 90+1 )

GOL: Alex (dk. 33) (Fenerbahçe)

KIRMIZI KART: Ekrem (dk. 78) (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)
SARI KARTLAR: Holmen, Efe, Ekrem (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Alex, Caner, Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder