Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

27 Kasım 2010 Cumartesi

Fenerbahçe tarihinde bugün (27 Kasım)

27 Kasım 1949

Fenerbahçe : 1
Beşiktaş : 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İstanbul Ligi maçında İnönün Stadı’nda Beşiktaş ile 1-1 berabere kalırken golünü Cemal Uzkes attı.

***

27 Kasım 1965

Fenerbahçe : 1
Altay : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 11.hafta maçında Hazım, Özcan, İsmail, Şeref, Ercan, Ali İhsan, Ogün, Yaşar, Şenol, Birol, Burhan’dan oluşan kadrosuyla kendi sahasında Altay’ı 1-0 mağlup ederken golünü, Ogün Altıparmak (Dk.24 pen.) attı. Fenerbahçe, ligin 11.haftasını 2 maç eksiği ile liderin 4 puan gerisinde 7.sırada tamamladı.

***

27 Kasım 1975

Fenerbahçe : 2
Dinamo Kiev: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İstanbul’da oynadığı özel maçta Adil (Yavuz) Sabahattin, Yılmaz, (Emin), Alpaslan, (Yenal) Zafer (Recep) Engin, Raşit, Ömer (Selahattin) Osman (Nevruz) Cemil (Aydın) dan oluşan kadrosuyla Sovyetler Birliği’nin Dinamo Kiev takımı ile 2-2 berabere kalırken gollerini Engin (Dk.80 ve 88) attı. Dinamo Kiev’in gollerini ise Blochin (Dk.5) ve Andreyasan (Dk.71) attı.

***

27 Kasım 1982

Fenerbahçe : 4
Trabzonspor: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Yaşar, Erdoğan, Onur, Alpaslan, Cem (Sedat) Müjdat, Mehmet (Özcan) Osman, Arif, Selçuk ve Önder’den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Trabzonspor’u 4-2 mağlup ederken gollerini, Selçuk Yula (Dk.13 pen.-42 ve 70) ile Özcan Kızıltan (Dk.75) attı. Trabzonspor’un gollerini ise Bahattin Güneş (Dk.56) ve Levent (Dk.86) attı.

***

27 Kasım 1993

Fenerbahçe : 4
Gaziantepspor: 2

Uche, Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Engin, Emre (Nuri Dk.90) Wagenhaus, Uche, Tayfur, Müjdat, Oğuz, Mecnun, Nielsen, İlker (Aykut Dk.46) Bülent’ten oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Gaziantepspor’u 4-2 mağlup ederken gollerini, Bülent Uygun (3) 2 si pen.- ve Uche attı. Sezon başında Danimarka’nın Brondby takımından transfer edilen Uche Fenerbahçe formasıyla ligdeki ilk golünü attı.

***

27 Kasım 2002

Washington'a stent takıldı ve yoğun bakıma alındı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı’nın Brezilyalı futbolcusu Washington’un yapılan sağlık kontrolleri neticesinde diyabet hastası olması nedeniyle Acıbadem Hastanesi’nde damarına stent takıldı ve futbol hayatının riske girdiği açıklandı.

***

27 Kasım 2004

Fenerbahçe : 3
Diyarbakırspor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 14.hafta maçında Rüştü Reçber,Fabıo Luciano, Servet Çetin, Ümit Özat, Mehmet Yozgatlı (Serkan Balcı Dk.86) Serhat Akın, Tuncay Şanlı (Murat Hacıoğlu Dk.70), Marco Aurelio, Önder Turacı, Alex De Souza ve Kemal Aslan (Fabiano Dk.58) dan oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Diyarbakırspor’u 3-0 mağlup ederken gollerini Marco Aurelio (Dk.6) ve Alex De Souza (Dk.42-87) attı.

***

27 Kasım 2005

Galatasaray : 0
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 14.hafta maçında Volkan Demirel, Fabıo Luciano, Stephan Appiah, Ümit Özat, Tuncay Şanlı, Marcio Nobre (Mehmet Yozgatlı Dk.89) Marco Aurelio, Önder Turacı, Deniz Barış (Kemal Aslan Dk.54), Serkan Balcı ve Nicolas Anelka’dan oluşan kadrosuyla Ali Sami Yen Stadı’nda Galatasaray’ı 1-0 mağlup ederken golünü Marcio Nobre (Dk.44) attı.

***

27 Kasım 2006

Fenerbahçe, Celta Vigo maçı hazırlıklarına başladı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, UEFA Kupası’nda deplasmanda oynayacağı Celta Vigo maçı hazırlıklarına başladı. Trabzonspor lig maçında forma giyen oyunculara takımdan ayrı aktif dinlenme programı uygulanırken, Kezman ve Deivid ise salonda çalıştı. Teknik direktör Zico, diğer futbolculara ısınma ve şut çalışmalarının ardından dar alanda çift kale maç yaptırdı. Bu arada MR'ı çekilen Ümit Özat'ın hızla düzeldiği açıklandı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder