Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Kasım 2010 Cuma

Fenerbahçe tarihinde bugün (26 Kasım)

26 Kasım 1950

Göztepe : 1
Fenerbahçe: 1




Fenerbahçe Futbol Takımı, İzmir’de oynanan özel maçta Şalabi, Hilmi, İsmet, Nedim, Müjdat, Kamuran, Zekeriya, Erdoğan (Bahri) Suphi, Samim ve Halit’ten oluşan kadrosuyla Göztepe ile 1-1 berabere kalırken golünü Samim (Dk.29) attı.

***

26 Kasım 1972

Fenerbahçe : 4
Bursaspor : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 11.hafta maçında Datcu, Timuçin, Cevher, Yılmaz, Levent, Canan, Fuat, Ziya, Nedim, Osman ve Muharrem’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Bursaspor’u 4-1 mağlup ederken gollerini, Nedim Doğan (Dk.22) Osman Arpacıoğlu (Dk.27) Timuçin Çuğ (Dk.29) ve Canan Açıkgöz (Dk.49) attı. Bursaspor’un golünü ise Vahit (Dk.82) attı. Fenerbahçe, ligin 11.haftasını 16 puanla lider olarak tamamladı.

***

26 Kasım 1983

Fenerbahçe : 2
Karagümrük : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 13.hafta maçında Yaşar, Erdoğan, Cem, Onur, Sedat (Önder) Arif, Müjdat, Özcan, Mustafa (Engin) Selçuk ve Repçiç’ten oluşan kadrosuyla Karagümrük’ü 2-1 mağlup ederken gollerini, Müjdat Yetkiner (Dk.57) ve Arif Kocabıyık (Dk.77) attı. Karagümrük’ün golünü ise Serdar (Dk.43) attı. Fenerbahçe, ligin 13.haftasını 19 puanla 2.sırada tamamladı.

***

26 Kasım 1988

Adanaspor : 1
Fenerbahçe: 3




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 15.hafta maçında Schumacher, Taygun (İsmail Dk.46) Ergin, Müjdat, Şenol Ustaömer, Serdar, Turhan, Oğuz, Rıdvan, Hasan, Aykut (Hakan Dk.74) dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Adanaspor’u 3-1 mağlup ederken gollerini, Aykut Kocaman (Dk.61), Hasan Vezir (Dk.68) ve Rıdvan Dilmen (Dk.76) attı. Adanaspor’un golünü Osman (Dk.86 pen.) attı. Fenerbahçe, ligin 15.haftasını 34 puanla lider olarak tamamladı.

***

26 Kasım 2000

Galatasaray : 0
Fenerbahçe : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 14.hafta maçında Ali Sami Yen Stadı’nda Rüştü, Mirkoviç, Uche; Mert Meriç, (Abdullah Dk.45) Mustafa Doğan, Lazetiç,(Yusuf Dk.81) Ogün,Rapajiç,Johnson, Andersson, Balic (Revivo Dk.87)’dan oluşan kadrosuyla Galatasaray ile 0-0 berabere kalırken haftayı liderin 5 puan gerisinde 29 puan ve averajla 3.sırada tamamladı.

***

26 Kasım 2006

Trabzonspor : 1
Fenerbahçe : 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Süper Lig 15.hafta maçında Volkan Demirel, Stephan Appiah, Mehmet Yozgatlı (Marco Aurelio Dk.68), Mateja Kezman, Tuncay Şanlı (Kemal Aslan Dk.85), Önder Turacı, Deniz Barış, Uğur Boral, Diego Lugano, Edu Drecena ve Deivid De Souza (Tümer Metin Dk.75)’den oluşan kadrosuyla Trabzon Avni Aker Stadı’nda Trabzonspor’u 2-1 mağlup ederken gollerini Stephan Appiah (Dk.17) ve Marco Aurelio (Dk.72) attı. Maçta Trabzonsporlu taraftarlar, Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico ve yedek kulübesine taş atarken hakem Bülent Demirlek te yönetimiyle tepki topladı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Turkcell Süper Lig’in 15.haftasında deplasmanda 2-1 mağlup ettikleri Trabzonspor maçı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Arthur Zico, Trabzonspor galibiyetinden dolayı sarı - lacivertli futbolcularını kutladı, ancak hakem Bülent Demirlek'i eleştirdi. Maçı güzel bir şekilde değerlendirdiklerini vurgulayan Brezilyalı hoca, "Trabzonspor da mücadele etti. İkinci yarıda baskı kurdular. Çünkü üç puana ihtiyaçları vardı. Önemli bir galibiyet aldık. Liderliği ne kadar istediğimizi ve burada kalma arzumuzu gösterdik. Bu maçın adı derbi olunca bütün futbolcular ellerinden geleni yapıyor, kalplerini ortaya koyuyorlar. Hakem hataları hakkında konuşmayı hiç sevmiyorum ama bu maçta verilmeyen bir penaltı, ardından savrulan bir tekme ve verilmeyen bir kırmızı kart var. Zaten bunun ardından gol geldi. Bu agresifliği anlayamadım. Hakem hatalarını çıkarırsak, iki taraf açısından da iyi bir maç olduğunu düşünüyorum" diye konuştu. Ligde yer alan birçok takıma penaltı verildiğini, ancak kendilerine bunun esirgendiğini vurgulayan Zico, "Ben artık sayamıyorum bile! Uğur'a faul yapıldığını zannediyorum. Pozisyon topsuzdu, ben de neden kart verildiğini anlayamadım. Belki hakem bu maça hazır değildi" dedi. Saha içine atılan yabancı maddelerden de rahatsız olan Fenerbahçe Teknik Direktörü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Atılan maddeler aslında bizim problemimiz olmamalı. Federasyonun problemi olmalı. Bu tür olayların çıktığı sahaların bir şekilde kapatılması gerekli. Onlardan bir tanesi suratınıza gelse futbol oynayabilir misiniz, ya da takımınızı yönetebilir misiniz? Çok şükür ki bu olmadı." Cezalı Alex'in yokluğunda Deivid'in başarılı olduğunu da vurgulayan sarı - lacivertlilerin teknik patronu, "Alex'in bugüne kadar yaptıkları ortada. Ancak şampiyonluk yolunda giden bir takım, bir futbolcuya kalmamalı" ifadesini kullandı. Şu anda Galatasaray maçını değil, Celta Vigo ile oynayacakları karşılaşmaya baktığını söyleyen Fenerbahçe çalıştırıcısı, "Önümüzdeki maçı düşünüyorum" dedi.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder