Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

31 Ekim 2010 Pazar

Fenerbahçe tarihinde bugün (31 Ekim)

31 Ekim 1963

Lefter Küçükandonyadis, Yunanistan'ın Egaleo takımı ile 6 aylık antrenörlük mukavelesi imzaladı.




Fenerbahçe ve Türk futbolunun unutulmaz futbolcularından Lefter Küçükandonyadis, 40 yaşında aktif futbolculuk hayatını bitirerek Yunanistan’ın Egaleo takımı ile 6 ay antrenörlük mukavelesi imzaladı.

***

31 Ekim 1971

Fenerbahçe : 76
Galatasaray: 70




Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, Basketbol Erkekler 1.Ligi ilk hafta maçında İlker 24, Engin 4, Tunç 8, Tufan 8, Hüseyin Kozluca 20, Akın 2, Erdim 20 ve Hür’den oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 76-70 mağlup etti.

***

31 Ekim 1982

Fenerbahçe : 2
Sarıyer : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 9.hafta maçında Yaşar, Erdoğan, Onur, Alpaslan (Mehmet) Cem, Özcan, Osman, Müjdat, Arif, Bahtiyar, Selçuk (Zafer) den oluşan kadrosuyla Sarıyer’i 2-1 mağlup ederken gollerini, Selçuk Yula (Dk.24 pen.) ve Osman Denizci (Dk.90) attı. Fenerbahçe, ligin 9.haftasında 15 puanla liderliğe yükseldi.

***

31 Ekim 1992

Fenerbahçe : 4
Bursaspor : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi maçında Engin (Altay Dk.59) Arif, Semih, Müjdat, Şenol, İlker, Oğuz, Gerson, Novak, Rıdvan (Tanju Dk.83) ve Aykut’tan oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Bursaspor’u 4-1 mağlup ederken gollerini, Şenol Ustaömer (Dk.2 ve 10 pen.) Oğuz Çetin (Dk.61) ve Candido Gerson (Dk.74) attı. Şenol Ustaömer (K.Şenol), Fenerbahçe formasıyla ligdeki son golünü attı.

***

31 Ekim 1996

Fenerbahçe kafilesi İstanbul'a döndü, binlerce taraftarı karşıladı.




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Şampiyonlar Liginde İngiltere’nin Manchester Unıted takımı ile İngiltere’de oynadığı maçın ardından İstanbul’a dönerken, rakibini kendi sahasında Avrupa Kupalarında 40 yıl sonra mağlup eden Fenerbahçeli futbolcuları, Atatürk Havalimanı’nda binlerce taraftar karşıladı.

***

31 Ekim 2007

Fenerbahçe : 0
Gaziantepspor : 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Fortis Türkiye Kupası C Grubu 1.maçında Volkan Babacan, Stephan Appiah, Yasin Çakmak, Kemal Aslan, Kazım Kazım, Can Arat, Ali Bilgin, Selçuk Şahin, Uğur Boral, İlhan Parlak ve Gökhan Gönül’den oluşan kadrosuyla Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda Gaziantepspor ile 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, Fortis Türkiye Kupası C Grubu’nda 0-0 berabere kaldıkları Gaziantepspor maçı sonrası bir basın toplantısı düzenledi. Arthur Zico, maçın tahmin ettiği gibi zor geçtiğini belirterek, iki takımın da fazla pozisyon bulamadığını söyledi. Brezilyalı hoca, "Beklediğimiz gibi zor bir maçla karşılaştık. Orta sahada rakibin baskısı vardı. Atakların yönünü değiştirdiğimizde etkili olduk, ama maç genelde kısır geçti. Vederson'un son dakikalardaki şutunu görenler gol olduğunu söylüyorlar. Sonuca etki eden bir pozisyonda yan hakem yerini doğru alamadığı için golümüz yenmiş durumda. Rakip kalecinin verdiği reaksiyon da gol olduğu düşüncesini uyandırdı kafamda" dedi. Zico, Kezman'ın sakatlığıyla ilgili olarak ise "Doktorların işine karışmam. Eğer bir oyuncunun sakatlığı varsa, bunun kararını doktorlar verir. Kezman ameliyat olacaksa buna karışamam" yorumunu yaptı. Gaziantepspor'un hocası Mesut Bakkal sonuçtan ve futboldan memnun olduğunu vurgulayarak, "Oyuncularım verilen görevi yerine getirdiler. Fenerbahçe'den puan alıp kupaya iyi başlamak bizi sevindirdi" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder