Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

7 Ekim 2010 Perşembe

Fenerbahçe tarihinde bugün (07 Ekim)

07 Ekim 1953

Hull City : 1
Fenerbahçe: 2




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, İngiltere’de oynadığı özel maçta Selahattin, Nedim, Müjdat, Naci, Basri, M.Ali, Fikret, Lefter, Feridun, Burhan ve Niyazi’den oluşan kadrosuyla İngiltere’nin Hull City takımını 2-1 mağlup ederken gollerini Lefter (Dk.10) ve Fikret (Dk.77) attı.

***

07 Ekim 1973

Fenerbahçe : 2
Altay : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 5.hafta maçında Datcu, Timuçin, Yılmaz, Niyazi, Alpaslan, Ziya, Ersoy, Selahattin, Ender, Osman ve Cemil’den oluşan kadrosuyla kendi sahasında Altay’ı 2-1 mağlup ederken gollerini Cemil Turan (Dk.35) ve Osman Arpacıoğlu (Dk.55) attı. Fenerbahçe, ligin 5.haftasını 6 puanla 5.sırada tamamladı.

***

07 Ekim 1984

Fenerbahçe : 7
Denizlispor: 0




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Türkiye 1.Futbol Ligi 7.hafta maçında Yaşar, İsmail, Abdülkerim, Cem, Erdoğan, Önder (Hüseyin) Müjdat, İlyas, Pesiç, Şenol (Engin) ve Repçiç’ten oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Denizlispor’u 7-0 mağlup ederken gollerini, Srebrenko Repçiç (Dk.8 ve 69) Şenol Çorlu (Dk.54 ve 75) Müjdat Yetkiner (Dk.55), İlyas Tüfekçi (Dk.78) ve Engin Verel (Dk.87) attı. Engin Verel’in bu maçta attığı gol Fenerbahçe formasıyla attığı son goldür. Fenerbahçe, ligin 7.haftasını 11 puanla 2.sırada tamamladı.

***

07 Ekim 2006

Pınar Karşıyaka : 77
Fenerbahçe Ülker: 86




Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Erkekler Basketbol Ligi’nin ilk hafta maçında Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda 82-77 mağlup etti.

***

07 Ekim 2006

İhraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilen eski yöneticilerden Saadettin Saran, Fenerbahçe Spor Kulübü Disiplin Kurulu'na savunmasını verdi.


Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski yöneticilerinden Sadettin Saran, Fenerbahçe Kulübü'nde Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi üzerine hakkındaki iddialarla ilgili savunmasını yaptı. 2002-2003 sezonunun devre arasında takıma gelen Rus futbolcu Beschastnykh'in transferinde kulübü zarara uğrattığı iddiasıyla Disiplin Kurulu'na sevk edilen Saran, bu iddialara ilişkin olarak kurula bazı belgeler sundu. Kurula sunduğu belgelerden sonra sonucun olumlu olacağını düşündüğünü ifade eden Saran, "Ancak haysiyet divan kurulu üyeleri kararlarını belirlemeden, bu konuda bir şey söylemek istemiyorum, saygısızlık olur" dedi. Son 3 yılda 2. kez kulüp tesislerine geldiğini belirten Sadettin Saran, "Geçici cezamın bitmesinden bir hafta sonra tekrar haysiyet divanına verildim. Burada olmamın gerçek sebebinin neler olduğunu sizlerin ve kamuoyunun bildiğini düşünüyorum. Haysiyet kurulunun adil davranacağından kuşkum yok. Fakat bu iftirayı atanlardan da yargı önünde hesap soracağımı herkesin bilmesini istiyorum" diye konuştu. Bu arada Disiplin Kurulu Başkanı Tuncer Erdoğan, mevcut yöneticilerden Mahmut Uslu hakkında da bir dosyanın kurula ulaştığını ve işleme konacağını açıkladı.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder