Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

5 Ağustos 2010 Perşembe

Fenerbahçe-Young Boys ( Avrupa Şampiyonlar Ligi 3.Öneleme Turu rövanş maçı)



Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonlar Ligi defterini erken kapattı bu yıl.

Başlamadan desek daha doğrusu olur galiba..

Kaldı ki bu şekliyle Şampiyonlar Ligine katılsa sonuçlar ne olurdu, orası da ayrı bir muamma..

İsviçre'de oynanan maçta Fenerbahçe kalesini adete şut bombardımanına tutan Young Boys, İstanbul'da da farklı oynamadı zira. İlk yarıda çok ciddi gol pozisyonlarına giren rakip oyuncular, biraz Bekir, biraz İlhan ve biraz da Volkan'ın hataları neticesinde golü buldu ve sonucu korumasını bildi.

Sahada oynanan futbolu, birçoklarımız onlarca yıldır görmemiştir eminim..

Kimin ne yaptığı, kimin nerede oynadığı belli olmayan bir takım, mücadeleden uzak, hiçbir beklenti içerisinde bulunmayan futbolcular topluluğu ve onlara umut besleyen milyonlar..

Defansında Lugano'nun olmadığı her maçta kalesinde ciddi sıkıntılar yaşayan, sağbeki Gökhan Gönül'ün sadece ve sadece 4 idmanla ikinci yarıda dahil olduğu sahanın en iyi ismi olması, forvetindeki belirsizliklerden ötürü şans bulan "2 Türkiye Gol Kralı" ünvanlı futbolcuların bile adeta bu takımda uzatmaları oynuyormuş gibi bir görüntü sergilemeleri, orta sahasında Baroni'nin "kaçak güreşine" hemen yanıbaşındaki Emre'nin artık "yetmeyen gücü" Alex'in koşmayan bir orta saha önünde adeta yokları oynaması, kanatlarda oynayan Stoch ve Dia'nın ise kişisel gayretleri sonucu değiştirmeye yetmedi..

Ligin başlamasına çok kısa bir süre kalmasına rağmen henüz sonuçlanmayan transferler, umarız geçtiğimiz yıllarda yapıldığı gibi "fiyasko" ile sonuçlanmaz.

Josico ve türevlerini bu camia artık benimsemez, tahribatları da büyük olur geçen yıl yaşanan "son maç" sendromundan sonra..

Aslında bir yerde de hayırlı oldu Fenerbahçe'nin bu lige katılamama durumu, zira mevcut kadronun zaten bu ligde başarılı olmasını beklemek, ütopik bir hayaldan öte değil..

Nihayetinde bu takımın Şampiyonlar Ligi'nde oynaması bir "lükstü" ve bu lüks gerçekleşmedi..

Vardır bunda da bir hayr..

Umarız bir an önce bu kötü gidişe son verilir, "Aziz" yöneticilerimiz tarafından..

Takım kadrolarına gelince;

FENERBAHÇE : Volkan Demirel, Bekir(Gökhan Gönül dk. 46), Bilica, İlhan, Andre Santos, Dia(Semih dk. 81), Cristian, Emre, Stoch, Alex (Selçuk dk. 46), Gökhan Ünal.
YEDEKLER: Mert, Önder, Caner, Deivid.
TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

YOUNG BOYS: Wölfli, Dudar, Sutter, Costanzo(Hochstrasser dk. 62), Doubai(Raimondi dk. 70), Bienvenu, Spycher, Lulic(Christian Schneuwly dk. 78), Affolter, Degen, Jemal.
YEDEKLER: Bürki, Marco Schneuwly, Regazzoni, Mayuka
TEKNİK DİREKTÖR: Vladimir Petkovic

GOL: Bienvenu (dk. 40) (Young Boys)
KIRMIZI KART: Stoch (dk. 53) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Bekir, Stoch, Bilica, Emre (Fenerbahçe), Jemal, Affolter, Hochstrasser, Degen (Young Boys)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder