Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

3 Ağustos 2010 Salı

Fenerbahçe tarihinde bugün (03 Ağustos)

03 Ağustos 1974

Fenerbahçe : 2
Galatasaray : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, TSYD Kupası maçında İnönü Stadı’nda Yavuz, Rüçhan, Ziya, Alpaslan, Serkan, Aydın, Zafer, Ender, Mustafa (Selahattin) Osman ve Cemil’den oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 2-1 mağlup ederken gollerini Osman Arpacıoğlu (Dk.6 ve 85) attı.

***

03 Ağustos 1980

Fenerbahçe : 3
Galatasaray: 2

Vatan Kupası, Fenerbahçe'nin




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Almanya’da oynadığı Vatan Kupası maçında Adem, Müjdat, Erol, Cem, Sedat (Alpaslan) Sertaç (Onur) İsa (Mustafa) Hasan, Ali Kemal, Raşit, Cemil ve Selçuk’tan oluşan kadrosuyla Almanya’da Galatasaray’ı 3-2 mağlup ederken gollerini Ali Kemal Denizci (Dk.41) , Mustafa Arabacıbaşı (Dk.53) ve Hasan Yıldızeli (Dk.77) attı.

***

03 Ağustos 1986

Erzurumspor : 1
Fenerbahçe : 1




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, Erzurum’da oynadığı özel maçta Lukovcan (Yaşar) Tuğrul (Önder) Hasan, Abdülkerim, Cem (Birol) Müjdat, Osman (K.Erdoğan) Pesiç, Zafer, Şenol (Aykut) ve Kayhan’dan oluşan kadrosuyla Erzurumspor ile 1-1 berabere kalırken golünü Erdoğan Yılmaz (Dk.66) attı.

***

03 Ağustos 1994

Fenerbahçe : 4
Galatasaray: 3




Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı, TSYD Kupası maçında Engin, Kemalettin, Tayfur, Semih, İlker, Bülent, Oğuz, Mecnun, Nielsen, Pingel (Ali Nail Dk.16) (Toprak Dk.61) Aykut (Emre Dk.88) den oluşan kadrosuyla Fenerbahçe Stadı’nda Galatasaray’ı 4-3 mağlup ederken gollerini Bülent Uygun (Dk.33 ve 48) İlker Yağcıoğlu (Dk.77) ve Mecnur Çolak (Dk.85) attı. İlker Yağcıoğlu ve Mecnur Çolak Fenerbahçe formasıyla Galatasaray’a ilk ve son golünü attılar. Fenerbahçe’nin Bursaspor’dan transfer ettiği Frank Pingel, sakatlandı, çapraz bağları koptu.

Kaynak : Milliyet arşivleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder