Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Young Boys-Fenerbahçe (Avrupa Şampiyonlar Ligi 3.Öneleme Turu ilk maç)



Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı'nın, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3.Öneleme Turu ilk maçında deplasmanda İsviçre'nin Young Boys takımı ile gollü berabere kalması, bir anlamda turun da habercisi gibiydi.

1 hafta önce Galatasaray ile oynanan "hazırlık" maçında 75 dakika 10 kişi oynayan Fenerbahçe, bu akşam da yaklaşık 50 dakika 10 kişi oynadı. Kazım'ın hiç alakası olmayan bir durumda kırmızı kart görmesi, bir türlü uslanmayacağı anlamına geliyor. Yeteneklerinin aksine son derece sorumsuz ancak sorunlu durumları, Fenerbahçe'nin bir çok zamanlar zor durumda kalmasına neden olmaktadır.

Son derece hızlı oynayan, boş alanlara çok iyi adamlarını sokan İsviçre takımı, Kazım'ın oyundan ihracıyla eksik kalan Fenerbahçe'yi aslında bu akşam çok zor durumlarda bıraktı. Defansında Lugano gibi son derece önemli bir oyuncunun, Gökhan Gönül gibi kanadı her iki yönüyle oynayan bir bekinin, ileride "ideal" forvetinin bulunmayışı nedeniyle klasik tertibinden oldukça uzak bir takım görüntüsü verdi Fenerbahçe.

Bekir İrtegün'ün defansın göbeğin Bilica ile uzun zaman sonra ilk defa oynaması, Önder Turacı'nın sağ bekte son derece etkisiz kalması, Christian Baroni'nin ve Emre'nin orta alanda rakibin hızlı oyunu karşısında çaresiz kalmaları karşısında, ileride Stoch ve Alex'in kişisel gayretleriyle oyunu dengede tutmaya yetti. Öyle ki maç içerisinde bir pozisyonda (İlk yarıda Kazım'ın oyundan çıkmasından hemen sonra) Alex'in Fenerbahçe defansına kadar gelip stoper mevkiinden top çıkarması da alışık olmadık görüntülerdendi.

Sırasıyla baktığımız zaman Volkan Demirel, Fabio Bilica ve Miroslav Stoch bu akşamki maçtan akıllarda kalan isimlerdi. Özellikle Volkan Demirel, Fenerbahçe'yi farklı bir mağlubiyetten kurtaran oyuncuydu.

Rakibin Alman ve Avusturya karışımı bir stille oynamaları, stat zeminlerinin suni çim olması ve rakibin son derece hızlı ataklar yapması, Fenerbahçe adına bu akşam ciddi handikaplardandı.

Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne katılma isteğinin üst düzeyde olmasına karşılık, takviyesi olmayan mevcut kadronun ne denli başarılı olacağı da meçhul.

Bir eleme turu için son derece olumlu bir skor olmasına karşılık, rakibin İstanbul'da hızlı oyuncularıyla pozisyonlara girmesi de çok ciddi ihtimaller arasında.

Fenerbahçe'nin sürüncemede olan forvet transferinin bir an önce sonuçlandırılması, yaklaşan 2.Öneleme turu öncesinde elzemdir.

Kadrolar ise şöyle:

STAT: Stade de Suisse

HAKEMLER: Svein Oddvar Moen, Geir Age Masovn Holen, Dag-Roger Nebben (Norveç)

YOUNG BOYS: Bürki, Affolter, Dudar, Jemal, Sutter, Doubai (Mayuka dk. 83), Spycher, Degen, Costanzo, Lulic (Regazzoni dk. 65), Bienvenu (Marco Schneuwly dk. 58)
TEKNİK DİREKTÖR: Erminio Piserchia

FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Önder, Bekir, Bilica, Andre Santos, Kazım, Cristian, Emre (Deivid dk. 86), Stoch, Alex (Semih dk. 80), Gökhan Ünal (Selçuk dk. 72)
GOLLER: Emre (dk. 5), Stoch (dk. 42) (Fenerbahçe), Dudar (dk. 17), Costanzo (dk. 89 Pen.) (Young Boys)

KIRMIZI KART: Kazım (dk. 43) (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Bekir, Kazım, Önder, Alex, Volkan (Fenerbahçe), Costanzo (Young Boys)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder