Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

17 Temmuz 2010 Cumartesi

Hoşgeldin "Şandellerin Kralı"



Fenerbahçe tarihinde oldukça önemli bir yere sahip olan, 1988-89 sezonunda transfer olduğu Fenerbahçe formasıyla 3 defa Türkiye gol krallığı yaşayan ( 1988-89 sezonu 29 gol, 1991-92 sezonu 25 gol ve 1994-95 sezonu 27 gol ) mütevazi yaşantısı, iş ahlakı üst düzeyde anlayışı, disiplinli ve bir o kadar da centilmen davranışlarıyla taraflı tarafsız bütün futbol kamuoyunun takdirlerini almış bir isim olan Aykut Kocaman, artık Fenerbahçe Profesyonel Futbol Takımı Teknik Direktörü..

1995-96 sezonunun hemen bitiminde Fenerbahçeliler bir sabah gazetelerde okuduklarına inanamadılar. O sezon kazanılan şampiyonluğun bir numaralı mimarı Aykut Kocaman, Oğuz Çetin ile birlikte Başkan Ali Şen tarafından sarı-lacivertli renklerden uzaklaştırılmıştı. Nedeni ise oldukça basitti. Daha doğrusu kamuoyuna lanse edildiği şekildeki gibi değildi.

Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'den gönderilme nedeni, şampiyonluk sonrası Nokta Dergisi'ne verdiği bir demeçti. Aykut Kocaman, bu demecinde "Trabzonspor ile birlikte çok çetin bir şampiyonluk yarışı içerisine girdik, sonuçta biz kazandık, ancak ben Trabzonsporlu arkadaşlarım adına üzüntülüyüm, çünkü onlar da en az bizim kadar şampiyonluğu hakettiler." cümleleriyle birlikte aslında kendi sonunu da bilmeden, ancak "onurlu" bir şekilde hazırlıyordu.

Şimdi o Aykut Kocaman, yıllar sonra yeniden bu renklerdeki futbolun en başında, en yetkili isim..

Hoşgeldin "Şandellerin Kralı" diyelim ve Allah utandırmasın diye de dua edelim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder