Çalakalem

Çalakalem
"Şampiyon" a selam olsun

26 Şubat 2013 Salı

Beşiktaş : 70 - Fenerbahçe Ülker : 78 (Beko Basketbol Ligi 19.hafta maçı)



Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Beko Basketbol Ligi 19.hafta maçında, Ömer Onan 12, Bo McCalebb 5, Romain Sato 6, Bojan Bogdanovic 15, Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 2, İlkan Karaman 6, Emir Preldzic 5, David Andersen 12, Barış Ermiş 10, Mike Batiste 3’den oluşan kadrosuyla, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda Beşiktaş’ı 78-70 mağlup etti.

SALON: Abdi İpekçi


HAKEMLER: Rüştü Nuran, Erman Erdemli, Kaan Büyükçil

BEŞİKTAŞ: Eving 6, Muratcan Güler 2, Serhat Çetin 6, Markota 15, Vidmar 12, Cevher Özer 15, Cemal Nalga 3, Tutku Açık 7, Minard, Christoper 4.

FENERBAHÇE ÜLKER: Ömer Onan 12, Bo McCalebb 5, Romain Sato 6, Bojan Bogdanovic 15, Kaya Peker 2, Oğuz Savaş 2, İlkan Karaman 6, Emir Preldzic 5, David Andersen 12, Barış Ermiş 10, Mike Batiste 3.

1. PERİYOT: 11-17
2. PERİYOT: 29-42
3. PERİYOT: 55-55
4. PERİYOT: 70-78

25 Şubat 2013 Pazartesi

Fenerbahçe : 3 - Kasımpaşa : 1 (Spor Toto Süper Lig 23.hafta maçı) FENERBAHÇE, PAŞA PAŞA !!



Son haftalarda oynadığı futbol ve aldığı skorlarla ilerisi için umut veren Fenerbahçe, sezon başından bu yana en etkili futbolunu oynadı Kasımpaşa maçında.

Maça şok bir golle geride başlayan ve ilerleyen dakikalarda bu golün etkisini üzerinden atamayan Fenerbahçe'de, aslında daha önceki maçlara nazaran değişen birşey yoktu.

Daha önceki maçlardan kastımız, iç sahada oynanılan ve kazanılamayan Elazığspor ve Sivasspor maçları.

Her iki maçta da geriye düşülmesine rağmen müthiş bir mücadele ortaya konmuş ancak maç sonu bir türlü 3 puan gelmemişti.

Kasımpaşa maçında da geriye düşülmesine rağmen ortaya konan futbol, tribünlerdeki taraftarları memnun edecek türdendi.

Son 10 gün içerisinde 4.resmi maçını oynayan Fenerbahçe, Mersin, Trabzon, Bate maçlarından sonra, ligin bir başka dişli takımlarından olan Kasımpaşa maçına da mutlak kazanmak için çıkmıştı.

Yoğun bu maç periyodu içerisinde öncelikli olarak kadroda revizyona giden Aykut Kocaman, Afrika Kupası'ndan döndükten sonra Bate maçında olduğu gibi defansta Yobo'ya görev verirken, uzun zamandan beri takımda yeralamayan Miroslav Stoch'u da ilk 11 de başlatmıştı.

Bir haftalık aradan sonra takıma yeniden dönen Raul Meireles'in olduğu akşamda bu defa da Cristian Baroni ile Moussa Sow yedekler arasındaydı.

Önemli oyuncularını yoğun maç periyodunu da dikkate alarak dinlendiren Aykut Kocaman'ın sahaya sürdüğü kadro aslında fena sayılmasa da yine de ilk yarıda aksayan birçok nokta da mevcuttu.

Emre Belözoğlu ile Mehmet Topal orta alanda, Raul Meireles ise biraz daha ofansa yönelik bir görev alırken, bu üçlü zaman zaman orta alanda pas trafiği konusunda etkili olamadı.

Bunlara ilave olarak defanstan sürekli olarak şişirilen uzun topların, Pierre Webo tarafından kontrol edilememesi ve ileride top tutulamaması nedeniyle ataklar bir türlü organize gelişemezken, buna bir de hakem Hüseyin Sabancı'nın sık düdükleri de eklenince ilk yarı tam bir horoz döğüşüne sahne oldu.

İkinci yarıda da aynı oyun formatı devam edecekken Aykut Kocaman'ın artık dayanamayarak ilk yarının belki de en etkisiz iki ismi olan Miroslav Stoch ile Mehmet Topal'ı kenara alarak yerlerine Baroni ile Moussa Sow'u sahaya sürdü.

İşte bu değişiklik anında etkisini gösterdi ve Fenerbahçe beraberliği yakaladı.

İlk yarıda yapılan defanstan çıkarken uzun top yanlışından vazgeçildi, Raul Meireles biraz daha geriye gelerek asli görevine döndü, O'ndan boşalan yere alışkın olan Baroni geçti, forvet ikilendi ve o dakikadan sonra maç neredeyse  Kasımpaşa yarı sahasında oynandı.

Gökhan Gönül'ün müthiş futbolu, Dirk Kuyt'un bitmek bilmez enerjisi, Moussa Sow ile Baroni'nin taze nefesiyle birlikte Emre Belözoğlu'nun hırsı, galibiyet için yeterli oldu.

Bugünkü maçın özellikle ikinci yarısında oynanan futbola, hiçbir futbol izleyicisinin kusur bulmaya hakkı olmamakla birlikte, sahada verilen amansız mücadeleyi de alkışlamak zorundadır.

Öyle ki bu kazanma azmi ve isteği, tribünleri de coşturdu ve uzun bir aradan sonra takımlarını Saraçoğlu'nda görmenin keyfini bütün maç boyunca yaşadılar.

Maçta dikkat çeken ayrıntılardan birisi de Kasımpaşa'nın alışkın olduğu oyun formatından uzakta, kendi sahasına kapanarak oynaması ve galibiyeti koruma arzusu içerisinde neredeyse tek bir atak bile yapamamasıydı.

Aslında bu geriye çekilmeyi Fenerbahçeli futbolcular sağladı.

Topu her kaybettiklerinde kazanmak için müthiş bir mücadele ortaya koydular.

Üstelik te zorlu geçen maç periyotlarında daha önce de kanıtladıkları gibi üst üste kazanma alışkanlıklarını hatırlar ve hatırlatırcasına sahada bütün güçleriyle oynadılar.

Şimdi önlerinde formaliteden öteye geçmeyecek bir 1461 Trabzon maçı ile ligde oynanacak Beşiktaş maçları var.

Kupada gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Fenerbahçe'de, 1461 Trabzon maçı, oynamayan futbolcuların sahada yeralacakları bir maç.

Beşiktaş maçı ise, ligde belki de Fenerbahçe'nin kaderini belirleyecek bir maç.

Kazanılması halinde Beşiktaş'ı yarışta saf dışı bırakacaklar, kaybedilmesi halinde ise kendileri saf dışı kalacaklar.

Bu akşam sahada verilen mücadelenin karşılığı galibiyetti ve bu galibiyet, maçın son dakikalarında gelirken, hakem Hüseyin Sabancı'nın,  maçın 87.dakikasında Moussa Sow'a yapılan net penaltıyı vermemesi belki de maçın en kritik pozisyonlarındandı.

Bununla birlikte Hüseyin Sabancı, maç içerisinde sarı kartla oynayan Kasımpaşalı Daljma ile Fabian Ernst'in sarı kartlık ikinci ve üçüncü faullerine göz yumması da Kasımpaşalı oyuncuların daha sonraki pozisyonlar için faullü oynamaları iştahını açtı.

Belki de bu iştahtan olsa gerek maçın son dakikasında belki de hiç  olmadık pozisyonda penaltıya sebebiyet veren Yalçın'ın hareketi geldi.

Zorlanarak kazanılan Kasımpaşa maçının ikinci yarısında ortaya konan futbol, yukarıda da şu ana kadar ligde oynanılan en iyi futbol.

Umarız bu güzel futbol, ilerleyen haftalarda daha da artarak devam eder.
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Hüseyin Sabancı, Cem Satman, Volkan Narinç

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Hasan Ali Kaldırım, Kuyt, Mehmet Topal (Dk. 56 Cristian), Meireles (Dk. 86 Caner Erkin), Emre Belözoğlu, Stoch (Dk. 59 Sow), Webo

Kasımpaşa: Isaksson, Abdurrahman Dereli, Yalçın Ayhan, Elyasa Süme, Sancak Kaplan, Viudez (Dk. 78 Pintos), Ernst (Dk. 70 Kerem Şeras), Sarmov, Djalma (Dk. 59 Halil Çolak), Adem Büyük, Uche

Goller: Dk. 2 Uche (Penaltıdan) (Kasımpaşa), Dk. 60 Webo, Dk. 90 Emre Belözoğlu (Penaltıdan), Dk. 90+5 Sow (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 26 Djalma, Dk. 49 Ernst, Dk. 71 Halil Çolak, Dk. 87 Isaksson, Dk. 89 Yalçın Ayhan (Kasımpaşa), Dk. 37 Emre Belözoğlu, 90+2 Volkan Demirel (Fenerbahçe)

23 Şubat 2013 Cumartesi

Fenerbahçe : 3 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi : 0 (Yıldız Erkekler İstanbul Voleybol Ligi Final Grubu 5.hafta maçı)



Fenerbahçe Yıldız Erkek Voleybol Takımı, Yıldız Erkekler İstanbul Ligi Final Grubu 5.hafta maçında, Mustafa, Batı, Bertuğ, Buğra, Halil, Metehan ve Libero Fırat’tan oluşan kadrosuyla, TVF 50.Yıl Spor Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 3-0 mağlup etti.

Uni Györ : 68 - Fenerbahçe : 77 (Euroleauge Women Play Off turu rövanş maçı)



Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Euroleauge Women Play Off turu rövanş maçında, Agnieszka Bibrzycka 1 (1 asist), Birsel Vardarlı 6 (2 ribaund- 9 asist), Esmeral Tunçluer (1 asist), Anastasiya Verameyenka 14 (6 ribaund), Ieva Kublina (1 asist), Yasemin Horasan , Ivana Matovic 21 (9 ribaund- 6 asist), Cappie Pondexter 13 (5 ribaund- 3 asist), Angel McCoughtry 22 (9 ribaund- 3 asist), Nevin Nevlin’den oluşan kadrosuyla, deplasmanda Macaristan’ın Uni Györ takımını 77-68 mağlup ederek seride 2-0 öne geçti ve Euroleauge Women 8 li finallerine katılmaya hak kazandı.

HAT-AGRO UNI GYÖR (68): Györgyi Öri, Krisztina Raksányi 18 (2 asist), Natalie Hurst 12 (6 ribaund- 4 asist), Zsófia Simon (1 ribaund- 3 asist), Dóra Nagy, Cindy Lima 14 (7 ribaund- 1 asist), Rita Rasheed 5 (2 ribaund- 3 asist), Ágnes Dobos (3 ribaund- 3 asist), Anna Lakloth 12 (2 ribaund- 1 asist)


FENERBAHÇE (77): Agnieszka Bibrzycka 1 (1 asist), Birsel Vardarlı 6 (2 ribaund- 9 asist), Esmeral Tunçluer (1 asist), Anastasiya Verameyenka 14 (6 ribaund), Ieva Kublina (1 asist), Yasemin Horasan , Ivana Matovic 21 (9 ribaund- 6 asist), Cappie Pondexter 13 (5 ribaund- 3 asist), Angel McCoughtry 22 (9 ribaund- 3 asist), Nevin Nevlin.

1.PERİYOT: 24-19
2.PERİYOT: 20-17
3.PERİYOT: 12-19
4.PERİYOT: 12-22

22 Şubat 2013 Cuma

Fenerbahçe : 1 - Bate Borisov : 0 (UEFA Avrupa Ligi 2.tur rövanş maçı) HEDEF ARTIK ÇEYREK FİNAL !!



Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde son derece zorlu geçen iki maç sonunda bir üst tura yükselirken, adeta öldü öldü dirildi.

Gerek ilk maçta rakibi karşısında uzatmalar dahil yaklaşık 95 dakika 10 kişi oynaması, gerekse de ikinci maçta seyircisiz oynama dezavantajının yanısıra yenilebilecek bir golün telafisi mümkün olmayacak neticeler doğuracağı korkusuyla sergilediği oyun, Fenerbahçe'nin bu sezon oynadığı belki de en zor maç olarak kayıtlara geçti.

Yobo'nun yaklaşık 2 ay sonra Fenerbahçe takımına dönmesiyle rahatlayan Fenerbahçe savunması, Egemen Korkmaz'ın yükselen formuyla da dikkat çekerken, ilerisi için de umutlu mesajlar gönderdi taraftarlarına. Rakibe verilen net pozisyonda ise, gol olmaması Fenerbahçe ve savunmacılarının şansıydı.

Meireles'in olmadığı akşamda ise genç Salih'in enerjisiyle de orta sahası rakibi önünde çok üstündü. Hele Salih Uçan'ın maçın ilk yarısında Moussa Sow'a "al da at" tarzından verdiği pas, son derece klastı. Aynı şekilde rakibi eksik bıraktıran ve aldığı faulle de kırmızı kart görmelerine neden olan Salih Uçan, oynadığı her maç üzerine koyarak devam ediyor.

Kısacası lig ve kupada oynadığı bütün maçlarda elinden gelen gayreti gösteren Salih Uçan, orta sahayı dinamizmiyle ayakta tutarken, Mehmet Topal da son derece gayretliydi.


Maçın son bölümlerinde artık asli görevi savunmaya dönen Mehmet Topal'ın da geride oyunu kabul etmesi nedeniyle Fenerbahçe, orta sahayı rakibine bırakmış gözükse de kazandığı topları olumlu kullanabilselerdi farkı da daha fazla açabilirlerdi.


Bate Borisov'un 20.dakikada 10 kişi kalarak oynaması da kendilerini etkilemedi.

Son derece disiplinli oynayan, takım oyununa son düdüğe kadar sadık kalan Bate Borisov, belki Fenerbahçe kalesinde ciddi anlamda tehlikeler geliştirmedi ancak kalabalık şekilde Fenerbahçe sahasına gelerek tehlikeli olmaya çalıştı.

İlk maçta deplasmanda alınan golsüz beraberlik, aslında Fenerbahçe için çok büyük anlamda bir avantaj sağlamadığı gibi, yukarıda da bahsettiğimiz gibi yenilecek bir golün telafisinin mümkün olmayacağı bir sonuç ortaya çıkardı ki, buna karşı Fenerbahçe son derece temkinli oynadı.

Sağbek Gökhan Gönül, maçın ilk yarısında son derece başarılı bir oyun ortaya koyarken, maçın son bölümlerinde artık O da savunma görevlerini ön planda tutarak ileriye pek çıkmadı.

Aynı şekilde sol kanattan Reto Ziegler'in de ilk yarıda ataklara çok fazla çıktığını, ikinci yarının ortalarından itibaren O'nun da ataklara pek çıkmadığını gördük.

Her iki kanat beklerinin oyuna katkısının az olması da Fenerbahçe'yi ileride yanlız bırakırken, sakat sakat oynayan Moussa Sow'un son derece pozitif oynaması sonucu turu geçti.

Atılan penaltı golünün hazırlayısı olan Moussa Sow, bütün ataklarda ve girdiği pozisyonlarda tehlikeliydi.

Özellikle rakip kalecinin yerinde müdahaleleri olmasa belki de Moussa Sow, daha erken dakikalarda oyunu kopartabilirdi.

Penaltı golünü atan Baroni, kaçırdığı boş kale golüyle ön plana çıkarken maç içerisinde de zaman zaman yaptığı ve yapamadıklarıyla yine "papatya falı" açtırdı.



5 metreden kaçırdığı gol, belki de maçın gidişatını etkiledi.
Fenerbahçe'ye transfer olduğu devre arasından bu yana çıktığı her maçta son derece faydalı oynayan Pierre Webo, bu akşam hiç te gününde değildi.

Girdiği pozisyonlarda ya ofsayta yakalandı, ya da kazandığı topları çok kolay kaybetti ve tehlikeli olamadı.

Maçın son bölümlerinde özellikle Dirk Kuyt'un ileride teke tek yakaladığı ve kalecinin de kalede olmadığı 2 pozisyon var ki, Dirk Kuyt'un maç boyu çok çalışmasının da etkisiyle belki de vuruş gücünü kendisinde bulamadığından dolayı boş olan kaleye 2 pozisyonda da aşırtma vuruşlar yapamadı ve skoru artıramadı.

Sivasspor maçında kaçırdığı  penaltıdan sonra, özellikle son 2 hafta Dirk Kuyt ta oyun anlamında ciddi bir değişiklik görülüyor olumlu anlamda.

Trabzonspor maçında da sahanın en iyilerinden olan Dirk Kuyt, Bate Borisov maçında da son derece çok çalıştı ve Fenerbahçe'nin öne çıkan oyuncularından birisi oldu.

Sivasspor mağlubiyeti sonrası önündeki zorlu maç periyotları ve 30 günde oynanacak 10 maçın 4 ü şimdi geride kaldı ve işler son derece yolunda gidiyor.

Kadro revizyon ve rotasyonu bekleyen kesimlerin aksine Aykut Kocaman, bu maçlarda mümkün olduğu kadar asli kadrosuna sadık kalarak oynamaya devam ediyor.

Lig, kupa ve Avrupa'da yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, sezon sonunda hangi noktada olur bilinmez ancak bu mücadelesiyle kesinlikle alkışı hakediyor.

Kazanırsınız, kaybedersiniz, ancak kesinlikle mücadele etmek zorundasınız ve futbolun asli kuralı da budur.

Bu bilinçle hareket eden Fenerbahçe takımı, tarihinde ilk defa UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takım arasına kalmayı da Aykut Kocaman ile başardı.

Görevde olduğu 3.sezonunda 1 şampiyonluk, 1 kupa şampiyonluğu, 1 lig ikinciliği (1 gol ile kaçırılan şampiyonluk) yanısıra bu sezon da yoluna en az kayıpla devam etmeye çalışan Aykut Kocaman'ın, başarısızlıkları (!) tartışıladursun ve bu yolda başarıları "biiplensin" yine de kendi sükuneti içerisinde işini yapmaya devam ediyor.

Balık bilmese halik bilir misali.

Nihayetinde Fenerbahçe, 3 gün içerisinde çıktığı her maçı kayıpsız geçerek yolunu kısaltıyor hedefe ulaşma adına.

Şimdi bir üst turdaki rakip, Çek Cumhuriyeti'nden Victoria Plzen.

İtalyan Napoli  takımını 2 maçta da mağlup eden ve rakibinden gol bile yemeyen Plzen, hiç kuşkusuz ki Bate Borisov'dan da iyi bir takım ve Çek futbolunun bütün fizik özelliklerini bünyesinde taşıyan bir takım.

İlk maçın deplasmanda oynanacak olması küçük bir avantaj olsa da yine de turu geçmek için son derece zorlanılacak.

Üstelik te hem lig, hem de kupadaki maç periyodunun daha da sıklaşacağı bir ortamda oynanacak maçlar.

İnşallah Fenerbahçe, bu maçları da alnının akıyla geçer ve hedefine bir adım daha yaklaşır.

Son bir söz de Fenerbahçe taraftarına;

Gruptan çıkmayı garantilemiş ve son maç olan M'Gladbach maçına formalite olarak çıkan Fenerbahçe'nin, rakibine mağlup olduğu akşamda sahaya attıkları meşalelerle Fenerbahçe'yi ikinci maçta seyirsiciz oynamaya mahkum eden "bir kısım takımını çok çok seven" taraftar, bu akşam da saha dışından attığı meşalelerle yine ön plana çıktı.

Hem de verilen bu kadar cezadan ders almayacakmış şekilde.

Tabi ki bu sözlerimiz, iyilik yaptığını düşünen o taraftar kesimine.

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu


Hakemler: Antony Gauiter, Gyril Gringore, Fredji Harchay (Fransa)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Yobo, Egemen Korkmaz, Ziegler, Kuyt, Cristian, Mehmet Topal, Sow (Dk. 85 Caner Erkin), Salih Uçan (Dk. 63 Selçuk Şahin), Webo (Dk. 78 Semih Şentürk)

BATE Borisov: Gorbunov, Yurevich (Dk. 75 Aleksievich), Gayduchik, Filipenko, Bordachev (Dk. 84 Mozolevski), Olekhnovich, Baga, Hleb, Rudik, Volodko (Dk. 64 Pavlov), Rodionov

Gol: Dk. 45+1 Cristian (Penaltıdan) (Fenerbahçe)

Kırmızı Kart: Dk. 20 Baga (BATE Borisov)

Sarı Kartlar: Dk. 9 Volodko, Dk. 45 Gorbunov, Dk. 47 Bordachev, Dk. 64 Olekhnovich (BATE Borisov), Dk. 25 Egemen Korkmaz, Dk. 57 Salih Uçan, Dk. 76 Yobo, Dk. 90 Selçuk Şahin, Dk. 90+3 Volkan Demirel (Fenerbahçe)



Fenerbahçe : 3 - Galatasaray : 2 (Yıldız Kızlar Voleybol Ligi Final Grubu 2.hafta maçı)


Fenerbahçe Yıldız Kız Voleybol Takımı, Yıldız Kızlar Voleybol Ligi Final Grubu 2.hafta maçında, Lara, Aslı, Cansu, Derya, Zeynep, Ezgi ve Libero Melis’ten oluşan kadrosuyla, Galatasaray’ı   3-2 mağlup etti.

21 Şubat 2013 Perşembe

Fenerbahçe Ülker : 60 - Regal Barcelona : 99 (THY Euroleauge TOP 16 F Grubu 8.hafta maçı)



Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, THY Euroleauge TOP 16 F Grubu 8.hafta maçında, Bo McClebb 17 (3 ribaunt, 3 asist), Ömer Onan 2, Barış Ermiş, Romain Sato 2 (5 ribaunt), Uros Tripkovic, David Andersen 2 (6 ribaunt), Kaya Peker 9, Oğuz Savaş 1, Mike Batiste, İlkan Karaman 7, Bojan Bogdanovic 18, Emir Preldzic’ten oluşan kadrosuyla, Fenerbahçe Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da, İspanya’nın Regal Barcelona takımına  60-99 mağlup oldu.

SALON: Fenerbahçe Uluslararası Spor Kompleksi Ülker Sports Arena


FENERBAHÇE ÜLKER (60): Bo McClebb 17 (3 ribaunt, 3 asist), Ömer Onan 2, Barış Ermiş, Romain Sato 2 (5 ribaunt), Uros Tripkovic, David Andersen 2 (6 ribaunt), Kaya Peker 9, Oğuz Savaş 1, Mike Batiste, İlkan Karaman 7, Bojan Bogdanovic 18, Emir Preldzic.

REGAL BARCELONA (99): Victor Sada 4 (3 ribaunt, 2 asist), Marcelinho Huertas 14 (5 ribaunt, 4 asist, 3 top çalma), Juan Carlos Navarro 13, Sarunas Jasikevicius 6, Marko Todorevic 4, C.J. Wallace (2 ribaunt), Joe Ingles 13, Xavier Rabaseda 2, Erazem Lorbek 9 (3 ribaunt), Nate Jawai 3 (7 ribaunt), Pete Mickael 17 (4 ribaunt), Ante Tomic 14 (4 ribaunt)

1. PERİYOT: 13-23
2. PERİYOT: 2-27
3. PERİYOT: 21-26
4. PERİYOT: 20-23

Greenwich Saat TED Ankara Kolejliler: 1 - Fenerbahçe Grundig : 3 (Voleybol Erkekler 1.Ligi 18.hafta maçı)


Fenerbahçe Grundig Voleybol Takımı, Voleybol Erkekler 1.Ligi 18.hafta maçında, Ivan Miljkovic, Soner Mezgitçi, Ahmet Toçoğlu, Frank Depestele, Turgay, Kemal Kayhan (Serkan, Burak, Cernic, Metin, Hakan, Sercan) dan oluşan kadrosuyla, Ankara Başkent Spor Salonu’nda Greenwich Saat TED Ankara Kolejliler’i 3-1 mağlup etti.

Greenwich Saat TED Ankara Kolejliler 1 - 3 Fenerbahçe Grundig


Salon: TVF Başkent

Hakemler: Bülent Bozkurt, Hatice Özmen

Greenwich Saat TED Ankara Kolejliler: Çağlar Aksoy, Ali Çayır, Niyazi, Dusharme, Mustadenovic, Alper (Mehmet, Rıdvan, Caner, Engin, Süleyman, Ömer)

Fenerbahçe Grundig: Ivan Miljkovic, Soner Mezgitçi, Ahmet Toçoğlu, Frank Depestele, Turgay, Kemal Kayhan (Serkan, Burak, Cernic, Metin, Hakan, Sercan)

Setler: 36-34, 21-25, 19-25, 30-32

Süre: 131 dakika (45, 25, 25, 36)

Fenerbahçe : 1 - Okyanus Koleji : 3 (Yıldız Erkekler Voleybol Ligi Final Grubu 6.hafta maçı)


Fenerbahçe Yıldız Erkek Voleybol Takımı, Yıldız Erkekler Voleybol Ligi Final Grubu 6.hafta maçında, Burakhan, Anıl, Halil, Berkant, Berkay, Hüseyin ve Libero Kerem’den oluşan kadrosuyla Bahçelievler Spor Salonu’nda Okyanus Koleji’ne 3-1 mağlup oldu.

20 Şubat 2013 Çarşamba

Fenerbahçe : 4 - Boluspor : 0 (Coca Cola U17 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçı)



Fenerbahçe U17 Futbol Takımı, Coca Cola U17 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçında, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde Boluspor’u 4-0 mağlup ederken, gollerini Bertuğ (Dk.20 ve 48) Caner (Dk.28) ile Samet (Dk.60) attı.

Fenerbahçe: 1 - Boluspor : 0 (Coca Cola U16 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçı)


Fenerbahçe U16 Futbol Takımı, Coca Cola U16 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçında, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde Boluspor’u 1-0 mağlup ederken, golünü Ali (Dk.70) attı.

Fenerbahçe : 3 - TED Kolejlier : 0 (Voleybol Bayanlar 1.Ligi 16.hafta maçı)



Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, Voleybol Bayanlar 1.Ligi 16.hafta maçında, Elif (11), İpek (6), Seda (14), Y.K.Kim (14), Berenika (10), Nilay (2), Merve (L),Elif (2), Meryem (1) den oluşan kadrosuyla TVF Burhan Felek Spor Salonu’nda TED Kolejliler’i 3-0 mağlup etti.

ENERBAHÇE 3-0 İBA KİMYA TED KOLEJLİLER


SALON: TVF Burhan Felek

HAKEMLER: Yasin Okumuş- Akif Altın

FENERBAHÇE: Elif (11), İpek (6), Seda (14), Y.K.Kim (14), Berenika (10), Nilay (2), Merve (L), Elif (2), Meryem (1)

TED KOLEJLİLER: Oleksandra (2), Damla (6), Merve Gulaç (4), Ceyda (9), Miniriye (13), Duygu (5), Songül (L), Merve Çarkçı (-), Ezgi (1), Merve Tanıl (1), Ece (-)

SETLER: 25- 22, 25- 20, 25- 14

SÜRE: 77 Dk. ( 28- 26- 23)

Fenerbahçe : 93 - Uni Györ : 61 (Basketbol Euroleauge Women Play Off turu 1.maçı)



Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Euroleauge Women Play-Off turu ilk maçında, Agnieszka Bibrzycka 10 (1 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 5 (3 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer 7 (3 ribaund- 4 asist), Anastasiya Verameyenka 6 (4 ribaund- 2 asist), Ieva Kublina 10 (6 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 4 (2 ribaund), Ivana Matovic 28 (8 ribaund- 4 asist), Cappie Pondexter 4 (4 ribaund- 4 asist), Angel McCoughtry 16 (6 ribaund- 4 asist), Nevin Nevlin (2 asist) den oluşan kadrosuyla, Fenerbahçe Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da, Macaristan’ın Uni Györ takımını  93-61 mağlup ederek, seride 1-0 öne geçti.

FENERBAHÇE (93): Agnieszka Bibrzycka 10 (1 ribaund- 2 asist), Birsel Vardarlı 5 (3 ribaund- 5 asist), Esmeral Tunçluer 7 (3 ribaund- 4 asist), Anastasiya Verameyenka 6 (4 ribaund- 2 asist), Ieva Kublina 10 (6 ribaund- 1 asist), Yasemin Horasan 4 (2 ribaund), Ivana Matovic 28 (8 ribaund- 4 asist), Cappie Pondexter 4 (4 ribaund- 4 asist), Angel McCoughtry 16 (6 ribaund- 4 asist), Nevin Nevlin (2 asist)


HAT-AGRO UNİ GYÖR (61): Györgyi Öri (3 ribaund- 2 asist), Krisztina Raksányi 14 (1 asist), Natalie Hurst 17 (3 ribaund- 6 asist), Zsófia Simon 2 (5 ribaund), Dóra Nagy, Cindy Lima 16 (11 ribaund- 1 asist), Rita Rasheed 2 (3 ribaund), Ágnes Dobos (2 asist), Anna Lakloth 10 (4 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 27-18
2.PERİYOT: 27-17
3.PERİYOT: 19-14
4.PERİYOT: 20-12

18 Şubat 2013 Pazartesi

Mersin Büyükşehir Belediyesi : 77 - Fenerbahçe Ülker : 81 (Beko Basketbol Ligi 18.hafta maçı)


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Beko Basketbol Ligi 18.hafta maçında, Ömer Onan 14, Bo McCalebb 10, Romain Sato 4, David Andersen 17, Kaya Peker 1, Oğuz Savaş 12, Bojan Bogdanovic 13, Uros Tripkovic 4, Barış Ermiş 4, İlkan Karaman 2’dan oluşan kadrosuyla, Mersin Edip Burhan Spor Salonu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni 81-77 mağlup etti.

SALON: Edip Burhan


HAKEMLER: Fatih Söylemezoğlu, Zafer Yılmaz, Osman Sinan İşgüder

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Solomon 13, Ali Karadeniz 24, Leonard 9, Alex 13, John 9, Mutlu 9.

FENERBAHÇE ÜLKER: Ömer Onan 14, Bo McCalebb 10, Romain Sato 4, David Andersen 17, Kaya Peker 1, Oğuz Savaş 12, Bojan Bogdanovic 13, Uros Tripkovic 4, Barış Ermiş 4, İlkan Karaman 2.

1. PERİYOT: 18-22
2.PERİYOT: 40-40
3. PERİYOT: 60-61
4.PERİYOT: 77-81

17 Şubat 2013 Pazar

Trabzonspor : 0 - Fenerbahçe : 3 (Spor Toto Süper Lig 22.hafta maçı) BU DA MI ŞİKE SADRİ BEY?



Fenerbahçe, sezonun en iyi futbolunu oynadı bu akşam Trabzon'da.

Ligin ilk yarısında deplasmanda kazanamayan ve sadece Akhisar Belediyesi'ni mağlup edebilen Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında ise deplasmanlarda bambaşka bir görüntü sergiliyor.

Geçtiğimiz hafta Mersin deplasmanında kazanan, hafta içinde Bate Borisov ile 95 dakika 10 kişi mücadele edip 0-0 a maçı bağlayan Fenerbahçe, kamp yaptığı Rize'de sadece 2 antrenman yaparak Trabzon maçına çıktı ve son yıllarda olduğu gibi rakibini deplasmanda mağlup etmeyi başardı.

Meireles'in olmadığı akşamda Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu ile orta alanı kapatan, solbek Reto Ziegler'in yerine ise Hasan Ali Kaldırım'ı oynatan Aykut Kocaman, diğer oyuncuları da olduğu gibi sahaya sürdü.

Son haftalarda defansif anlamda sıkıntı yaşayan Fenerbahçe, belki de sezonun en rahat maçlarından birini çıkardı Trabzon'da.

Maçın daha ilk saniyelerinde Moussa Sow ile mutlak bir gol pozisyonu yakalayan Fenerbahçe, ataklarına devam ederken sakin oyununu da sürdürdü. 

Maçın başlarında sahasında oynamanın da verdiği avantajla yaşananTrabzonspor ataklarını başarıyla savuşturan Fenerbahçe defansı, topun çizgiyi geçip  geçmediği tartışmalarının yaşandığı pozisyonda ise Egemen Korkmaz'ın müdahalesinde gerek şanslı, gerekse de defansif müdahalede başarılıydı.

Bu pozisyonun akabinde gelişen atakta ise Bamba'nın ters vuruşuyla öne geçen Fenerbahçe, saha içerisinde rakibinin şaşkınlığından faydalanmasını bildi ve psikolojik üstünlüğü ele aldı.

Son yıllarda özellikle Trabzon deplasmanında bambaşka oynayan ve bütün Fenerbahçelilerin adeta geçmişteki hatalarını unuttuğu Cristian Baroni, bu akşam da yine Fenerbahçe'nin en fazla öne çıkan oyuncularının başında geliyordu.

Baroni'nin attığı golden sonra devre arasına rahatlamış bir şekilde giren Fenerbahçe, ikinci yarıya da golle başladı.

Maçın yıldızı Baroni'nin yaptığı ortaya mükemmel bir vuruş yapan Gökhan Gönül, skoru artık çevrilmez hale getirirken, bu dakikadan sonra Aykut Kocaman'ın da hafta içi oynayacağı Bate Borisov maçı öncesi yorulan forvet oyuncularını kenara alarak dinlendirmesini sağladı.

Sakatlığı nedeniyle Bate deplasmanına zorunlu bir şekilde çıkan Moussa Sow ile son haftalarda formuyla gerçekten Fenerbahçe'nin en iyi oyuncularından olan Webo da oyundan çıkarak dinlenme imkanı buldu.

Fenerbahçe orta sahasında Emre Belözoğlu faktörü geçen yıllarda olduğu gibi bu akşam da ortaya çıktı.

Geriden oyunu kuran, ileride topa basan,  arkadaşlarını dinlendiren ve onlara pozisyonlar hazırlayan Emre, "davalısının" sahada olmadığı akşamda zaman zaman yine sert müdahalelere maruz kaldı. Ancak bu pozisyonlarda Emre'nin sakin olması dikkat çekiciydi.

Son haftaların formsuz isimlerinden olan Dirk Kuyt, mücadeleci oyunuyla alkış alırken sağbek Gökhan Gönül de mükemmel oynayan isimlerdendi.

Şampiyonluk yarışında artık neredeyse netleşen bir tablo var ligde.

Liderin takipçisi durumunda şu anda Fenerbahçe ön planda.

Lig, kupa ve UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna kayıpsız devam eden Fenerbahçe, sadece ligde biraz geri kalmış görünse de 3 puanlı sistemde elbette herşey değişebilir.

Ancak son 2 deplasman maçını kazanan Fenerbahçe'nin, artık "Saraçoğlu deplasmanında" da kazanması gerekiyor bu ışığın görünmesi adına.

Özellikle oyuncu tercihlerini kaliteli ve kariyerli isimlerden yana kullanan Aykut Kocaman da artık bazı tercihlerinde zorlanacak gibi.

Meireles'in cezalı olduğu akşamda oynayan Mehmet Topal, uzun bir aradan sonra ligde oynaması gerektiği gibi oynarken yine defansa gelecek Yobo takviyesine rağmen Egemen Korkmaz'ın son haftalardaki formu da Aykut Hoca'nın bir şansı olsa gerek.

Kaleci Volkan Demirel'in kalesini Avrupa Ligi dahil 3 maçtır gole kapatması da Fenerbahçe'nin artılarından birisi.

Şimdi Fenerbahçe'nin önünde 27 günde oynayacağı 8 maç var.

Yaklaşık 3 günde bir oynanacak bu maçlarda Fenerbahçe elbette ki rakipleri önünde ve kağıt üzerinde favori durumda.

Ancak futbolun değişmez bir kuralı da "mücadele etmek"

Ve Fenerbahçe, artık ligin ikinci yarısında bu mücadeleyi sahaya yansıtıyor.

Saraçoğlu'nda berabere kalınan  Elazığspor ve kaybedilen Sivasspor maçlarında bile bu mücadele sahaya yansıdı.

Özellikle Sivasspor maçında mağlup olunmasına rağmen rakip kalede ciddi pozisyonlar bulan Fenerbahçe, tek golle ve zorlanarak kazandığı maçların aksine son derece istekli bir oyun ortaya koymuştu.

Ancak futbolda bazı durumlarda şans faktörü önemlidir ve Sivasspor maçında şans faktöründen uzaktı Fenerbahçe.

Umarız bundan sonraki haftalarda, iyi oyunun yanısıra "futbol şansı da" Fenerbahçe'nin yanında olur.


Eczacıbaşı Vitra : 3 - Fenerbahçe : 0 (Bayanlar Voleybol 1.Ligi 15.hafta maçı)



Fenerbahçe Voleybol Takımı, Bayanlar Voleybol Ligi 15.hafta maçında, Gökçen, Marianne, İpek, Seda, Kim, Berg ve Libero Nihan’dan oluşan kadrosuyla, Eczacıbaşı Spor Salonu’nda Eczacıbaşı Vitra’ya 3-0 mağlup oldu.

Boluspor : 1 - Fenerbahçe : 2 (Coca Cola U18 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçı)


Fenerbahçe U18 Futbol Takımı, Coca Cola U18 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçında, Bolu Karaçayır Stadı’nda Boluspor’u 2-1 mağlup ederken, gollerini Yiğit (Dk.10) ve İbrahim Serdar (Dk.25) attı.

Fenerbahçe Grundig : 3 - Gümüşhane Torul Gençlik : 1 (Voleybol Erkekler 1.Ligi 17.hafta maçı)



Fenerbahçe Grundig Erkek Voleybol Takımı, Erkekler Voleybol 1.Ligi 17.hafta maçında, Cernic, Ahmet Toçoğlu, Depestele, Turgay Doğan, Kemal Kayhan, Metin Toy (Serkan Kılıç, Hakan Fertelli, Miljkovic) ten oluşan kadrosuyla, Burhan Felek Spor Salonu’nda Gümüşhane Torul Gençlik’i 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe Grundig 3-1 Gümüşhane Torul Gençlik


Salon: Burhan Felek

Hakemler: İlhami Şenyurt, Ramazan Çevik

Fenerbahçe Grundig: Cernic, Ahmet Toçoğlu, Depestele, Turgay Doğan, Kemal Kayhan, Metin Toy (Serkan Kılıç, Hakan Fertelli, Miljkovic)

Gümüşhane Torul Gençlik: Murat Palavar, Eren Öner, Tolga Altıntaş, Fırat Tek, Ahmet Arslan, Levent Kaplan (Volkan Döne, Alper Güllü, Akif Yurtsal)

Setler: 25-16, 25-10, 22-25, 25-16

Süre: 92 dakika (22, 20, 28, 22)



Fenerbahçe : 89 - Beşiktaş : 67 (Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 15.hafta erteleme maçı)




Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol 1.Ligi 25.hafta erteleme maçında, Caferağa Spor Salonu’nda Beşiktaş’ı 89-67 mağlup ederek 24 galibiyet ve 2 yenilgiyle normal sezonu lider olarak bitirdi.








Boluspor : 1 - Fenerbahçe : 2 (Coca Cola U15 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçı)


Fenerbahçe U15 Futbol Takımı, Coca Cola U15 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçında, deplasmanda Boluspor’u 2-1 mağlup ederken, gollerini Recep (Dk.63) ile Yasin (Dk.76) attı.

Boluspor : 1 - Fenerbahçe : 1 (Coca Cola U14 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçı)


Fenerbahçe U14 Futbol Takımı, Coca Cola U14 Elit Akademi Ligi 28.hafta maçında, deplasmanda Boluspor ile 1-1 berabere kalırken, golünü Faik (Dk.14) attı.

Tarsus Belediyesi : 87 - Fenerbahçe : 84 (Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 19.hafta maçı)



Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 19.hafta maçında, Bibrzycka 18, Birsel 13, Verameyenka 2, Pondexter 19, Nevin 2, Esmeral 7, Yasemin 7, Matovic 16’ten oluşan kadrosuyla, deplasmanda Tarsus Belediyesi’ne 87-84 mağlup oldu.

TARSUS BELEDİYESİ: 87 - FENERBAHÇE: 84


Salon: Edip Burhan

Hakemler: Sami Özel, Elif Bektaş, Yiğit Kiriş

Tarsus Belediyesi: Doron 14, Milton 20, Deniz 2, Robinson 18, Melisa 21, Dila 10, Jansone 2

Fenerbahçe: Bibrzycka 18, Birsel 13, Verameyenka 2, Pondexter 19, Nevin 2, Esmeral 7, Yasemin 7, Matovic 16

1. Periyot: 25-15
2. Periyot: 42-41
3. Periyot: 66-58

5 faulle oyundan çıkan: Dk. 25,32 Yasemin Horasan (Fenerbahçe)

15 Şubat 2013 Cuma

Fenerbahçe Ülker : 78 - Beşiktaş : 72 (THY Euroleauge TOP 16 F Grubu 7.hafta maçı)



Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, THY Euroleauge TOP 16 F Grubu 7.hafta maçında, Bo McCalebb 10 (1 ribaund- 2 asist), Barış Ermiş 7 (3 ribaund- 5 asist), Romain Sato 4 (4 ribaund- 1 asist), David Andersen 13 (7 ribaund), Kaya Peker 2 (3 ribaund), Oğuz Savaş 12 (2 ribaund), Mike Batiste 2, İlkan Karaman 3, Bojan Bogdanovic 25 (1 ribaund- 3 asist) ten oluşan kadrosuyla, Fenerbahçe Spor Kompleksi Ülker Sports Arena’da Beşiktaş’ı 78-72 mağlup etti.

SALON: Fenerbahçe Ülker Sports Arena


HAKEMLER: Dubravko Muhvic, Sreten Radovic, Panagiotis Anastospoulos

FENERBAHÇE ÜLKER (78): Bo McCalebb 10 (1 ribaund- 2 asist), Barış Ermiş 7 (3 ribaund- 5 asist), Romain Sato 4 (4 ribaund- 1 asist), David Andersen 13 (7 ribaund), Kaya Peker 2 (3 ribaund), Oğuz Savaş 12 (2 ribaund), Mike Batiste 2, İlkan Karaman 3, Bojan Bogdanovic 25 (1 ribaund- 3 asist)

BEŞİKTAŞ (72): Daniel Ewing 11 (2 ribaund- 2 asist), Tutku Açık 3 (1 ribaund- 3 asist), Gasper Vidmar 10 (5 ribaund), Randal Falker 2 (3 ribuand), Serhat Çetin (2 ribaund- 1 asist), Damir Markota 15 (5 ribaund), Patrick Christopher 9 (2 ribaund- 2 asist), Cevher Özer 8 (1 asist) Curtis Jerrells 14 (7 ribaund- 4 asist)

1. PERİYOT: 19-15
2. PERİYOT: 13-27
3. PERİYOT: 16-13
4. PERİYOT: 30-17

14 Şubat 2013 Perşembe

Bate Borisov : 0 - Fenerbahçe : 0 (UEFA Avrupa Ligi 2.tur 1.maçı) İRLANDALI'YA VE MEİRELES'E RAĞMEN BU KADAR !!



UEFA Avrupa Ligi'nde Bate Borisov ile deplasmanda, soğuk bir kış gecesinde karşılaşan ve maçın uzatmalar dahil 95 dakikasını 10 kişi oynayan Fenerbahçe, bu sezon oynadığı en başarılı "savunma futbolunu" ortaya koydu.

Bir Avrupa kupası maçında, rakip sahada, üstelik te 10 kişi oynayan ve maçın tamamını bu şekilde tamamlamak kadar belki de zor bir durum yoktur futbolda.

Maça şok bir "hakem skandalı" ile başlayan Fenerbahçe'de, erken gelen bu kartın neticesinde sahada yeralan bütün futbolcular, adeta iki kişilik oynadılar.

Kariyerinde kırmızı kart görmeyen Meireles'in yapmış olduğu hareketin karşılığı, futbol literatüründe, her sahada sarı karttır ancak İrlandalı hakem, o kadar ağır bir karar verdi ki o anda da bütün "art niyetini" sahaya yansıttı.

İlerleyen dakikalarda özellikle Webo'ya yapılan kasti ve kartlık faulleri görmezden gelen, hatta bu faullerden bir tanesinde de kendisini aldatmaya yönelik hareketten dolayı Webo'ya sarı kart çıkartan İrlandalı, adeta bu akşam Fenerbahçe'nin kaderiyle oynadı tur adına.

İrlandalıyı bu şekilde eleştirirken, Portekizliyi hoş görmek elbette ki mümkün değil.

Geçtiğimiz hafta Mersin'de, maçın son dakikasında rakibe yaptığı hareketin neticesi kırmızı kart olmasına rağmen, "sarı kart ta bana yeter" diyen Meireles, adeta Trabzon'dan sonra şimdi de Avrupa'da yok.

Ve de transfer olduğu günden bu yana oynadığı futbolla adeta kendi kariyer ve ismini tekzip eden Meireles, Fenerbahçe'ye verdiği bu zararların karşılığını da mutlaka teknik ekip ve yönetimden almak zorunda.



Maçın hemen başında, rakibe yaptığı bu hareket tam bir sorumsuzluk ve sahada oynayan arkadaşlarına da en büyük ihanettir bize göre..

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih'i sahasında 3-1 mağlup etmenin getirdiği sükse ile oynayan Bate Borisov ise, hakem destekli bu oyununun neticesini golle alamadı.

Fenerbahçe, Meireles'in ihraç olmasından sonra sahada tamamen savunmaya yönelik bir futbol ortaya koyarken, normal görevi hücuma destek olan Baroni de savunmaya destek oldu.

Oyunda kaldığı süre içerisinde defansın önünde Mehmet Topal ile birlikte bütün toplara müdahale etti, bütün seken toplarda yerinde ve zamanındaydı.

Solbek Ziegler, hücuma çıkmadan oynarken ters taraftaki Gökhan Gönül ise birkaç tehlikeli atak başlangıcını yapan isimdi.

Yobo'nun olmadığı akşamda Bekir İrtegün ve Egemen Korkmaz, rakibin ceza sahasına girmesine engel oldu, girdikleri birkaç pozisyonda ise yerinde müdahaleleriyle tehlikeyi bertaraf eden isimlerdi.

Kaleci Volkan Demirel, son dönemlerdeki formsuzluğundan kurtulmuş ve sorumluluk alan bir görev içerisindeyken kalesinde ciddi anlamda pozisyon yaşamadı.

Yine son dönemlerin formsuz futbolcularından Dirk Kuyt ise, fizik mücadelesi ve hırsı ile maçı tamamladı.

Kazandığı bazı topları olumlu kullanabilse ve forvet hattına zamanında aktarabilse, belki de Fenerbahçe bu akşam Bate deplasmanından turu garantileyerek dönmüş olacaktı.

İkinci maçın seyircisiz oynanacak olması dezavantıjıyla rakip sahada maçı kaybetmek istemeyen Fenerbahçe, bu isteğinde de başarılı oldu.

Fenerbahçe'nin bu akşam sahada dikkat çeken oyuncularının başında belki de Pierre Webo gelmekteydi.

Sahada kaldığı süre içerisinde bütün hava toplarına çıktı, kanatlara deplase olarak markajdan kurtulmaya çalıştı, rakip defansa yaptığı baskıyla da Fenerbahçe orta alan ve savunmasına zaman zaman nefes aldıran oyuncuydu.

Pierre Webo'nun bu kadar kısa süre içerisinde takıma bu kadar çabuk adapte olması, Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın transfer tercihini Webo'dan yana kullanmasının ne kadar doğru bir karar olduğunu ortaya koydu.

Pierre Webo gibi Moussa Sow da, üstelik te sakat sakat oynamasına rağmen görevini eksiksiz şekilde yapan oyunculardandı.

Maça sol kanatta başlayan Sow, Webo'nun oyundan çıkmasından sonra ise santraforda elinden gelen gayreti gösterdi.

Kısacası Fenerbahçe, bu sezonki Avrupa macerasına emin ve kararlı adımlarla devam ederken, ikinci maçın seyircisiz oynanacak olması talihsizliğini yaşadı, yaşayacak ta.

Çünkü Fenerbahçe'nin rakibini kupa dışına itmesi için mutlaka kazanması gereken bir maç oynanacak Saraçoğlu'nun boş tribünleri önünde.

Geçmişte yaşanan bu kadar acı tecrübeye rağmen böylesine bir ortamda Fenerbahçe'yi yanlız bırakanlar, bıraktıranlar da ne hazindir ki "rahat rahat koltuklarından Fenerbahçelilik nutukları atmaya" devam edecekler.

Sahaya attıkları bir meşalenin nelere yol açtığını idrak edemeyerek hem de..

Kısacası Fenerbahçe, bu maçı hasarsız bir şekilde tamamladı, sırada ikinci ve en zor maç var.

Çünkü sahasında yiyeceği bir gol bile, turu Fenerbahçe'den götürebilir.

Umarız ki boş tribünler önünde Fenerbahçe, "gerçek taraftarından" yoksun bir şekilde oynama dezavantıjını yaşamaz..

Stat: Neman


Hakemler: Alan Kelly, Damien MacGraith, Allen Lynch (İrlanda)

BATE Borisov: Gorbunov, Yurevich, Radkov, Filipenko, Bordachev, Rudik (Dk. 46 Pavlov), Olekhnovich, Baga (Dk. 64 Mozalevski), Hleb (Dk. 79 Kurlovich), Aleksandr Volodko, Rodionov

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Egemen Korkmaz, Ziegler, Cristian (Dk. 85 Selçuk Şahin), Mehmet Topal, Meireles, Sow (Dk. 90 Salih Uçan), Kuyt, Webo (Dk. 72 Caner Erkin)

Kırmızı Kart: Dk. 3 Meireles (Fenerbahçe)

Sarı Kartlar: Dk. 5 Volkan Demirel, Dk. 10 Webo, Dk. 62 Bekir İrtegün (Fenerbahçe), Dk. 65 Radkov (BATE Borisov)

Fenerbahçe : 2 - Turgutluspor : 2 (A2 Ligi Klasman Grubu 3.hafta maçı)


Fenerbahçe A2 Futbol Takımı, A2 Ligi Klasman Grubu 3.hafta maçında, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde Turgutluspor ile 2-2 berabere kalırken, gollerini Eren (Dk.21) ile Beykan Şimşek (Dk.51) attı.

13 Şubat 2013 Çarşamba

TED Ankara Kolejliler : 78 - Fenerbahçe : 88 (Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 18.hafta maçı)



Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 18.hafta maçında, Birsel 8, Pondexter 12, Bibrzycka 12, Nevin 2, Veramenyenka 10, Yasemin 12, Esmeral 6, McCoughtry 16, Olcay 4, Hülya 2, Kübra 2, Esra 2’dan oluşan kadrosuyla, TOBB ETÜ Spor Salonu’nda TED Ankara Kolejliler’i 88-78 mağlup etti.

12 Şubat 2013 Salı

Uralochka Ekaterinburg : 3 - Fenerbahçe : 1 (CEV CUP Yarı Final rövanş maçı)


Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, CEV CUP Yarı Final rövanş maçında, deplasmanda Rusya’nın Uralochka Ekaterinburg takımını altın setle 3-1 mağlup ederek kupada finale yükseldi. Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, ilk maçta rakibini 3-0 mağlup edip, ikinci maçta aynı skorla rakibine 3-0 mağlup olunca maç altın sete uzadı. Altın sette rakibini 15-11 mağlup eden Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı, bu sonuçla kupada finale yükseldi.

11 Şubat 2013 Pazartesi

Fenerbahçe Ülker : 65 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi : 37 (Küçük Erkekler Basketbol Ligi Final Grubu maçı)


Fenerbahçe Ülker Küçük Erkek Basketbol Takımı, Küçük Erkekler Basketbol Ligi Final Grubu maçında, Burak 22, Uğur 2, Bedirhan 6, Eren 10, Fırat 6, Hakan 4, Cengizhan 6, Berkay 4, Caner 1, Barış 4’tan oluşan kadrosuyla, Caferağa Spor Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni 65-37 mağlup etti.

10 Şubat 2013 Pazar

Mersin İdmanyurdu : 0 - Fenerbahçe : 1 (Spor Toto Süper Lig 21.hafta maçı) SADECE 3 PUAN !!


Fenerbahçe, ligdeki çalkantılı dönemde kötü futbol oynamaya devam ederken, takıma ikinci yarıda katılan oyuncularının katkılarıyla Mersin İdmanyurdu'nu deplasmanda mağlup etti.

Ligde son 13 maçında da kalesinde gol gören Fenerbahçe için bu maçın belki de en önemli özelliği, gol yemeden tamamlanmasıydı.

Kaleci Volkan Demirel'in son dönemlerdeki form düşüklüğüne, defansta da sıkıntılar eklenirken bu geçen periyotta gelen kötü skorlar da kaçınılmaz olmuştu.

Bu akşam nisbeten bu hatalar asgariye inmişti.

Kaleci Volkan Demirel daha derli toplu, Egemen Korkmaz çıkışına devam ediyor, Bekir İrtegün ise geçen haftaki kötü performasının ardından bu hafta, rakibin en etkili oyuncularından Nobre'ye hava toplarında şans tanımazken, zaman zaman yaptığı kritik hamlelerle de savunmasını ayakta tutuyordu.

Solbek Reto Ziegler, savunmada dikkatli, hücumda ise temkinliydi.

Yine geçen hafta olduğu gibi ataklara zaman zaman yaptığı katkıyla takımına faydalı oldu.

Fenerbahçe'deki sıkıntılar belli.

Sağ kanatta oynayan ve son dönemlerde form düşüklüğü yaşayan Dirk Kuyt, maçın ikinci yarısında tam 3 pozisyonda rakibe pas atarken, belki de Fenerbahçe'nin farkı açma çabalarını da sekteye uğratıyordu. Nitekim bu kötü pasları atmasının hemen akabinde de kulübenin yolunu tuttu.

Fenerbahçe hücumlarında etkisiz isimlerden birisi de Cristian Baroni idi.

O da tıpkı Kuyt gibi son dönemde form düşüklüğü yaşayan oyunculardan birisi.

Ne etliye karışıyor, ne de sütlüye..

Kendi çapında takılıp duruyor adeta..

Hücumlara gereken desteği vermezken, defansif anlamda da arkadaşlarını izlemekle yetiniyor..

Arada bir yaptığı "lütfen" koşular ise, şaşırtıcı türden..

Kısacası bu performanslarıyla takımda forma şansı bulan Baroni ve Kuyt'un oynadığı bir takımın da 9 kişi oynamaya mahkum olması kaçınılmaz..

Ve de bu isimlerin oynaması, kısacası "futbolun doğrularına ihanet."

Daha bakalım kaç hafta bu silik futbol sahnelenecek ve daha bakalım bu isimlere ne kadar sabredilecek?

Takıma yeni katılan Emre Belözoğlu ise, bugün Fenerbahçe'nin en etkili futbolcularından birisiydi.

Hem savunma görevlerini yerine getirdi, hem geriden oyunu başarılı bir şekilde kurdu, hem de gollük şutlarıyla rakip kalede tehlikeli olurken bu şutların ikincisinde de Webo'nun attığı golün hazırlayıcısı oldu..

Emre'nin bu özverisinden umarız diğer takım arkadaşları da en kısa zamanda bir ders çıkartır..

Kritik dönemeçte elbette deplasmanda kazanmak önemliydi ve bu galibiyet tek golle gelirken, aslında Fenerbahçe farkı da daha fazla açabilirdi.

Bu ataklarda gerek forvet oyuncularının kötü vuruşları, gerekse de rakip kaleci ve savunmanın başarılı müdahaleleri vardı.

İkinci yarıda Baroni'nin çıkıp Caner Erkin'in oyuna girmesiyle klasik 4-4-2 ye dönen Fenerbahçe'de, bu yarıda da sağ kanatta yaşanan sıkıntı başgösterdi..

Dirk Kuyt'un anlamsız top kayıplarının yanısıra maçın başından beri rakip defans arasında adeta boğuşan Sow'un yorulması da hücumların yeteri kadar tehlikeli olmasını engelledi.

Geçen hafta ilk maçında golü bulan Webo, bu akşam da galibiyet sayısını atarken, rakip defans arasında tehlikeli atakları başlatan Moussa Sow da, bundan önceki haftalarda olduğu gibi yine çalışkan bir görüntü ortaya koydu.

Kısacası Fenerbahçe, ihtiyacı olan galibiyeti alırken, önümüzdeki hafta oynanacak Trabzonspor deplasmanı öncesinde orta sahanın etkili isimlerinden Raul Meireles'i de maçın son dakikasında kaybetti.

O pozisyonda Raul'a sarı kart gösteren maçın hakemi Özgür Yankaya ise, verdiği kararla Raul'a "iyilik yaptı."

Stat: Tevfik Sırrı Gür

Hakemler: Özgür Yankaya, Muhittin Gürses, İsmail Şencan

Mersin İdman Yurdu: Bicik, Murat Ceylan, Stepanov, Ivan de Souza, Ozokwo, Culio (Dk. 59 Lawal), Nobre (Dk. 64 Mehmet Yıldız), Burhan, Mitrovic, Hakan (Dk. 73 Tanju), Serkan

Fenerbahçe: Volkan, Egemen, Bekir, Sow, Kuyt (Dk. 71 Mehmet Topal), Meireles, Baroni (Dk. 46 Caner), Emre, Ziegler, Gökhan, Webo (Dk. 82 Semih)

Gol: Dk. 45 Webo (Fenerbahçe)
Sarı kart: Dk. 82 Lawal (Mersin İdmanyurdu) Dk. 89 Meireles (Fenerbahçe)

Fenerbahçe : 63 - Beşiktaş : 44 (Küçük Bayanlar İstanbul Basketbol Ligi Final Grubu maçı)


Fenerbahçe Küçük Bayan Basketbol Takımı, Küçük Bayanlar İstanbul Basketbol Ligi Final Grubu maçında, Bayrampaşa Spor Salonu’nda Beşiktaş’ı 63-44 mağlup etti.

Fenerbahçe : 3 - Bursa Büyükşehir Belediyesi : 0 (Türkiye Genç Bayanlar Voleybol Ligi 2.Etap 6.maçı)


Fenerbahçe Genç Bayan Voleybol Takımı, Ankara’da düzenlenen Türkiye Gençler Ligi 2.Etap 6.maçında, Ezgi, Yaren, Merve, Cansu, Zeynep, Lara Temel ve libero Melis’ten oluşan kadrosuyla, Ankara Beştepe Spor Salonu’nda Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni 3-0 mağlup ederken, Türkiye Gençler Ligi’ni 4.sırada tamamladı.

Fenerbahçe : 1 - Ankaraspor : 1 (Coca Cola U18 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçı)


Fenerbahçe U18 Futbol Takımı, Coca Cola U18 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçında, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde Ankaraspor ile 1-1 berabere kalırken, golünü Kaan (Dk.15) attı.

Ankaraspor : 2 - Fenerbahçe : 1 (Coca Cola U17 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçı)


Fenerbahçe U17 Futbol Takımı, Coca Cola U17 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçında, Ankara Yenikent Asaş Stadı’nda Ankaraspor’a 2-1 mağlup olurken, golünü Yasir (Dk.30 pen.) attı.

Ankaraspor : 1 - Fenerbahçe : 2 (Coca Cola U16 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçı)


Fenerbahçe U16 Futbol Takımı, Coca Cola U16 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçında, Ankara Yenikent Asaş Stadı’nda Ankaraspor’u 2-1 mağlup ederken, gollerini Tugay (Dk.26) ile Samed Karakoç (Dk.64) attı.

Fenerbahçe : 2 - Galatasaray : 3 (Türkiye Genç Erkekler Voleybol Ligi 2.Etap 6.maçı)


Fenerbahçe Genç Erkek Voleybol Takımı, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Gençler Ligi 2.Etap 6.maçında, Mertcan, Ediz, Uğur, Cem, Metin, Faruk ve libero Fırat’tan oluşan kadrosuyla, Burhan Felek Spor Salonu’nda Galatasaray’a 3-2 mağlup oldu.

Fenerbahçe Ülker : 63 - Galatasaray MP : 57 (Spor Toto Türkiye Kupası Final maçı) FENERBAHÇE ÜLKER, TÜRKİYE KUPASI'NI 4.DEFA KAZANDI


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Eskişehir’de düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası Final maçında, McCalebb 10, Ömer 2, Andersen 21, Oğuz 14, Batiste 4, Bogdanovic 5, Preldzic 7’ten oluşan kadrosuyla, Galatasaray MP’ı 63-57 mağlup ederek, Türkiye Kupası’nı 4.defa kazandı.

Salon: Anadolu Üniversitesi

Hakemler: Mehmet Keseratar, Murat Biricik, Serdar Ünal

Fenerbahçe Ülker: McCalebb 10, Ömer 2, Andersen 21, Oğuz 14, Batiste 4, Bogdanovic 5, Preldzic 7

Galatasaray Medical Park: Gordon 2, Manuchar 9, Engin 9, Furkan 6, Boniface 12, Macvan 4, Arroyo 5, Ersin Dağlı 10

1. Periyot: 21-15
2. Periyot: 29-32
3. Periyot: 41-44


9 Şubat 2013 Cumartesi

İstanbul Üniversitesi : 59 - Fenerbahçe : 68 (Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 17.hafta maçı)


Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi 17.hafta maçında, Esmeral Tunçluer (2 sayı), Anastasiya Verameyenka ( 9 sayı-1 asist), Yasemin Horosan (4 sayı-1 asist), Ivana Matovic (10 sayı), Olcay Çakır ( 3 sayı), Cappie Pondexter (15 sayı-5 asist), Angel Mc Coughtry (19 sayı-1 asist), Nevin Nevlin (6 sayı) den oluşan kadrosuyla, Prof.Dr. Turgay Atasü Spor Salonu’nda İstanbul Üniversitesi’ni 68-59 mağlup etti.

SALON: Prof. Dr. Turgay Atasü

HAKEMLER: Ziya Özorhon, Ahmet Tatlıcı, Murat Amaç

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ: Tuğba Palazoğlu (15 sayı-1 asist), Bahar Yapar (2 sayı), Nilay Kartaltepe (6 sayı- 7 asist), Irina Osipova (12 sayı- 3 asist), Tiffany Carson ( 15 sayı), Mehtap Gezer (4 sayı-1 asist), Sandra Mandir ( 5 sayı-3 asist).

FENERBAHÇE: Esmeral Tunçluer (2 sayı), Anastasiya Verameyenka ( 9 sayı-1 asist), Yasemin Horosan (4 sayı-1 asist), Ivana Matovic (10 sayı), Olcay Çakır ( 3 sayı), Cappie Pondexter (15 sayı-5 asist), Angel Mc Coughtry (19 sayı-1 asist), Nevin Nevlin (6 sayı)

1.PERİYOT:12-20
2.PERİYOT:11-12
3.PERİYOT:14-18
4.PERİYOT:22-18



Yenişehir Belediyespor : 1 - Fenerbahçe : 3 (Erkekler Voleybol 1.Ligi 16.hafta maçı)


Fenerbahçe Grundig Voleybol Takımı, Erkekler Voleybol 1.Ligi 16.hafta maçında, Ahmet, İbrahim, Cernic, Soner, Sercan, Miljkovic (Serkan, Burak, Depestele, Turgay, Hakan)’dan oluşan kadrosuyla deplasmanda Yenişehir Belediyesi’ni 3-1 mağlup etti.

Salon: Yenişehir

Hakemler: Ali Bağde, Sevda Güler

Yenişehir Belediyespor: Volkan, Faik, Hürol, Yasin, Osman,
Ceyhun (Selim, Tarık, Kırly)

Fenerbahçe Grundig: Ahmet, İbrahim, Cernic, Soner, Sercan,
Miljkovic (Serkan, Burak, Depestele, Turgay, Hakan)

Setler: 25-20, 14-25, 18-24, 16-25
Süre: 95 dakika (27, 21, 24, 23)

Fenerbahçe : 2 - İstanbul Büyükşehir Belediyesi : 3 (Türkiye Genç Erkekler Voleybol Ligi 2.Etap 5.maçı)


Fenerbahçe Genç Erkek Voleybol Takımı, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Gençler Ligi 2.Etap 5.maçında, İsmail, Ediz, Uğur, Cem, Metin, Faruk ve libero Fırat’tan oluşan kadrosuyla TVF 50.Yıl Spor Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 3-2 mağlup oldu.

Fenerbahçe : 2 - Ankaraspor : 1 (Coca Cola U15 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçı)


Fenerbahçe U15 Futbol Takımı, Coca Cola U15 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçında, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde Ankaraspor’u 2-1 mağlup ederken, gollerini Hasan (Dk.40) ve Burak (Dk.65) attı.

Fenerbahçe : 2 - Ankaraspor : 1 (Coca Cola U14 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçı)


Fenerbahçe U14 Futbol Takımı, Coca Cola U14 Elit Akademi Ligi 27.hafta maçında, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri’nde Ankaraspor’u 2-1 mağlup ederken, gollerini Mahsun (Dk.65) ve Seydi (Dk.70+2) attı.

8 Şubat 2013 Cuma

Fenerbahçe Ülker : 75 - Beşiktaş : 66 (Spor Toto Türkiye Kupası Yarı Final maçı)


Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımı, Eskişehir’de düzenlenen Spor Toto Türkiye Kupası Yarı Final maçında, Mccalebb 12, Ömer 2, Barış 9, Sato 8, Andersen 15, Kaya 6, Oğuz 8, Batiste 6, Bogdanovic 9’ten oluşan kadrosuyla, Beşiktaş’ı 75-66 mağlup ederek finale yükseldi.

Salon: Anadolu Üniversitesi

Hakemler: Murat Biricik, Erşan Kartal, Fatih Arslanoğlu

Beşiktaş: Ewing 10, Tutku 3, Vidmar 13, Serhat 13, Markota 2, Cristopher 3, Cemal 2, Cevher 9, Curtis 11

Fenerbahçe Ülker: Mccalebb 12, Ömer 2, Barış 9, Sato 8, Andersen 15, Kaya 6, Oğuz 8, Batiste 6, Bogdanovic 9

1. Periyot: 16-14
2. Periyot: 25-39
3. Periyot: 45-52

Fenerbahçe : 3 - Ziraat Bankası : 1 (Türkiye Genç Erkekler Voleybol Şampiyonası 2.Etap 4.maçı)


Fenerbahçe Genç Erkek Voleybol Takımı, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Gençler Voleybol Şampiyonası 2.Etap 4.maçında, İsmail, Ediz, Uğur, Cem, Metin, Faruk ve libero Fırat’tan oluşan kadrosuyla, Burhan Felek Spor Salonu’nda Ziraat Bankası’nı 3-1 mağlup etti.

Fenerbahçe : 1 - Eczacıbaşı : 3 (Türkiye Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası 2.Etap 4.maçı)


Fenerbahçe Genç Bayan Voleybol Takımı, Ankara’da düzenlenen Türkiye Gençler Voleybol Şampiyonası 2.Etap 4.maçında, Ezgi, Yaren, Merve, Cansu, Nil, Lara Temel ve libero Erçe’den oluşan kadrosuyla, Eczacıbaşı’na 3-1 mağlup oldu.

7 Şubat 2013 Perşembe

Fenerbahçe Ülker : 85 - Galatasaray : 76 (Küçük Erkekler İstanbul Basketbol Ligi Final Grubu 5.hafta maçı)

Ü

Fenerbahçe Ülker Küçük Erkek Basketbol Takımı, Küçük Erkekler İstanbul Ligi Final Grubu 5.hafta maçında, Burak 20, Hakan 15, Cengizhan 23, Fırat 2, Uğur 7, Eren 8, Bedirhan 8, Berke 1, Tarık 1’tan oluşan kadrosuyla Galatasaray’ı 85-76 mağlup etti.